välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är aktiveringsenergin mätas?

Postad av : Magnus Ekblad

Aktivering energi är en term som används för att beskriva hur mycket energi som behövs i en kemisk formel för en särskild process för att uppstå. . När två kemikalier kombineras och har energi för att aktiveras, börjar de att interagera med varandra, vanligen bildar ett nytt ämne. Utan aktivering energi, kommer de inte kombinera eller interagera nog för en process för att börja.
Processen sker på molekylär nivå. Molekyler kolliderar med varandra i den kemiska interaktionen. Om två molekyler har tillräckligt med energi, kan elektronerna rör sig, atomer kan slås runt och molekyler kan ändra, och därmed ändra egenskaperna för lösningen. Om molekylerna inte har tillräckligt med kombinerad energi, då de inte kan byta en atom och kommer bara att studsa mot varandra. Hur mycket energi för att aktiveras av lösningen har det övergripande kommer att bidra till hur snabbt den kemiska process sker. Med en liten mängd energi för att aktiveras (påverkas av andra faktorer), kommer endast ett fåtal molekyler utbyte atomer och övergången kommer att ta mer tid. En stor mängd energi för att aktiveras kommer att göra en kemisk process sker mycket faster. Activation energi kan ges till en lösning av flera olika sätt, till exempel värme eller vibrationer. Detta kommer att påverka hur snabbt reaktioner inträffar eller om de förekomma alls. Den Arrhenius ekvation används för att visa hur temperaturen i en given reaktion påverkar förändringstakten. Det beskrivs som k=A * 10 ^ (-Ea/2. 303 * R * T)=A * e ^ (-Ea /R * T). I denna ekvation är Ea aktivering (energi av aktivering, förkortat) och mäts i joule per mol. En Joule är ett mått på hur stor effekt det tar en Newton av våld för att flytta en meter. Mole är ett mått på den fysiska mängden kemikalier i fråga. När man talar om aktivering energi är det oftast kallat hur många kilojoule (ett tusen joule) det tar att göra en mol av ämnet att reagera. Detta antal bestäms av många faktorer, temperatur är en av de viktigaste. Också betydelse är de ämnena i fråga. För att reagera, molekylerna har att kollidera med varandra på ett speciellt sätt, och om molekyler av ämnen inte lätt kolliderar i bond-utbyta vinklar, sedan en högre aktivering energi kommer att krävas för att öka chansen att reaktionen.
Det kommer nästan alltid några molekyler i den kemiska lösningen som kommer att få aktivering energi och kunna göra deras reaktion ändras om de kemikalier som är över noll. Detta beror på att molekyler har olika energitillstånd oavsett övergripande temperatur, och vissa kommer att ha tillräckligt med energi samverkar även om det bara är några molekyler. Naturligtvis är detta inte tillräckligt för att enkelt observera eller producera en fungerande katalysator, vilket är varför många kemikalier behöver värmas att reagera tillräckligt snabbt för att producera användbara resultat.

    
    Copyright © 2011 give2all.org