välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är Larimar?

Postad av : Valon Istrefi

Larimar är ett öppet och ibland genomskinliga mineral först finna i det tidiga nittonhundratalet och officiellt upptäckt senare samma århundrade. Det är en form av mineralet pectolite och finns i olika nyanser av blått. Larimar används i smycken verksamheten. Endast en ö i Karibiska havet är en känd källa

. . Historia

tusen år sedan hade södra Dominikanska republiken en aktiv vulkan inom sitt kalksten avsnitt. Basalter och andesites som hade hål utbröt i kalksten. Dessa håligheter så småningom fyllas med andra mineraler, varav ett var Larimar. När kalksten eroderats var mineraler bar ner i alluviala avlagringar av Bahoruco floden.

År 1916 ett Dominikanska heter Miguel Domingo Fuertes Loren gjorde en exploatering begäran till Dominikanska republikens ministerium för Mining för en blå sten han hade hittat. Begäran föll igenom. Femtioåtta år senare, 1974, återupptäcktes Norman Rilling och Miguel Medez den blå stenen, i alluviala avlagringar på stranden.

Sammansättning

Larimar är en typ av pectolite-en syra silikat hydrat av natrium och kalcium. Vad gör Larimar skiljer sig från andra pectolites är dess blå färg, som gjorts av kobolt ersätter kalcium i pectolite.

Larimar finns i vulkaniska axlar, där den kristalliserat. Mining Larimar kräver utgrävning av dessa axlar.

Funktioner

Larimar kommer i nyanser av blått, de mest värdefulla som det är en djup blå märkt "vulkanisk blå. " Larimar också ibland har andra färger från mineral inneslutningar, inklusive röd, brun, grön och grå.

hårdhet en ädelsten klassas på Moh's skala på vilken en diamant på 10. Hårdhet Larimar varierar från 5 till 7. Ju mörkare nyans av blå, desto hårdare stenen. Brottyta, Larimar spillror på grund av sin interna struktur.

Överväganden

Namnet Larimar är en kombination av två ord, "Larissa" (en kvinnas namn) och "Mar" (det spanska ordet för "hav") . Miguel Mendez, vars dotter var Larissa, uppkallad stenen.

Innan dess officiella upptäckten hade infödda i Dominikanska republiken fann Larimar och kallade det "blå sten. "De trodde att Larimar spolats upp på stranden i havet.

Larimar är också känd under andra namn, såsom delfiner sten, kärlek sten och Atlantis sten. Detta sista namn kommer från teorin att Dominikanska republiken var en gång del av den mytomspunna ön Atlantis.

källor

Det enda kända källan till Larimar är sydvästra Dominikanska republiken. Den viktigaste källan för Larimar inom området är Los Chupaderos gruvan, som ligger cirka 6 miles sydväst om staden Barahona.

Teorier /Spekulationer

I vissa alternativ medicin praxis är Larimar används som en helande sten. Utövarna tror att det minskar oro och stress, hjälper människor att se olika perspektiv och stimulerar vissa chakran (energi poäng), inklusive halsen, tredje ögat, krona och hjärtchakrat.

    
    Copyright © 2011 give2all.org