välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur en frekvensräknare fungerar

Postad av : Charlotte Wannberg

Input

Du ansluter signal man mäter på frekvensräknare s ingång. . Eftersom du kan skicka den någon form av vågformen, konverterar frekvensräknare villkor signalen och det rektangulära pulser, som lätt räknas. Ingången kommer att ha ett utbud av känsliga beroende på modell, vanligtvis från några millivolt att några volt topp-till-topp.

Gate

innan signalen räknas, det passerar genom en grind krets. Det är en exakt tidsmässigt digital brytare som antingen är öppen eller stängd. Den har två huvudsakliga lägen: frekvensen och evenemang räknas. Frekvensen kan du mäta frekvensen på insignalen. I detta fall kommer grinden öppen för en tid, går signalen till disken och låta räknas ackumuleras. Till exempel kan porten slås på för en sekund, så räknaren räknar pulser från ditt signal så länge. Efter 1 andra, stänger grinden och låter disken visa dess resultat. Då återställer räkna till 0 och öppnar igen.

Event räkna håller porten öppen, så att du räkna alla signaler händelser du skickar till disken. Du kan återställa räkna med manuell tryckknapp eller extern puls. Event räknar låter dig bestämma det totala antalet händelser i en godtycklig tid, från sekunder till veckor eller längre.

Counter

Disken kretsen har en uppsättning söndra genom-10 etapper. Det totala antalet steg är antalet displayen siffror minus ett. Etapperna kedjas ihop, så den första etappen delar med 10, nästa med 100 och så vidare. Räknaren utgångar används för att driva displayen.

Spärr

Låset är en enkel minneskrets som innehar den sista räkningen. Vanligtvis kommer räknaren att räkna för den aktuella porten perioden, men spärren kommer att ha resultaten från den senaste räkningen. När den aktuella porten perioden är över, återgår den spärren och ger den senaste räknas. Detta förbättrar läsbarheten. Utan spärren, skulle du se en fladdrande siffror som räknaren räknar från 0 till din frekvens varje sekund. Med spärren, ser du bara den faktiska frekvensen, med uppdateringar varje sekund.

Display

frekvensräknare display är en uppsättning decimaler drivs av disk och spärren. En typisk frekvens har motverka sex eller sju siffror. De kan vara sju-segments LED, LCD eller annan teknik. Förutom att visa hur ofta räkna kan skärmen ha indikatorer för mode, grind tid eller batteriets kondition.

Kvarts Standard

Hur ofta standard avgör riktigheten av grinden. En typisk standard är en kvarts kristall i en uppvärmd kammare. Hålla det vid en känd temperatur förbättrar räknarens noggrannhet. Om kristallen körs på frekvensen 100. 000 Hz, minskar en separat uppsättning avdelare den till 1 puls per sekund. En separat disk får dela den vidare till en puls var 10 sekunder. Ju längre porten är öppen, desto exaktare frekvensmätning kan, med avvägningen att det tar längre tid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org