välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

löpeld säkerhetstips

Postad av : Jonathan Nyberg

Varje år miljoner hektar i USA brann ner till grunden från tiotusentals löpeld. Bränder, även kallad skogsbränder, är okontrollerade bränder i naturområden. De kan ställas in av blixten, men många är orsakade av människan. Skogsbränder utgör en fara inte bara för skogar, men i den vilda naturen lever inom dem. Bränder kan också orsaka förstörelsen av människors hem. Genom att hålla vissa löpeld säkerhet tips i åtanke, kan du undvika många av de faror.

Ansvarig Fire Inställning

Det bästa sättet att skydda sig från bränder är att förebygga dem. När du behöver ställa en eld för camping eller skräp brännande, vidta försiktighetsåtgärder. När camping, till exempel, se till att klara en 10-fots cirkeln från pensel, gräs och pinnar och gräva en rock-fodrad hål innan en lägereld. Alltid vara i närheten av alla bränder som du anger, vare sig medan camping eller att bränna sopor i din trädgård, tills elden är helt släckt. Bränn inte olagliga eller farliga föremål, såsom plast, däck eller sprayburkar.

Tänk nära hemmet

Om du bor i en semi-rural eller landsbygdsområde, är det möjligt att starta en skogsbrand i din egen bakgård. Vid kassering av aska eller träkol från en grill, t. ex. våt dem ordentligt flera gånger innan gick iväg. Det tar bara en levande gnista från en hög med aska för att tända en skog. Om du röker, vara uppmärksam på var du släcka din cigarettfimpar. Om du är utanför, alltid steg på dem i smutsen, i motsats till i gräset eller i närheten av en buske. Försök att inte röka utomhus på torra, blåsiga dagar, eftersom din aska kan antända torrt gräs eller löv. Ställ inte ut fyrverkerier på torra, blåsiga dagar och aldrig låta barn använda tändstickor eller tändare utomhus.

Stay Safe

Om det finns en löpeld i ditt område, fortsätta att vara vaksamma och redo att evakuera vid ett ögonblicks varsel . Lyssna på din lokala radiostation för information om var det brinner, och vilka delar av statens behov av att lämna området. Stanna inomhus för att undvika skadliga rök inandning. Använd din luftkonditionering istället för att lämna fönster öppna. Du kan märka sinus eller andra symtom från övre luftvägarna, be din läkare om rekommendationer om hur man undviker sjukdomar relaterade till löpeld rök i ditt område.

    
    Copyright © 2011 give2all.org