välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett ekosystem i en flaska

Postad av : P-O Lennartsson

Göra ett ekosystem i en flaska är en vetenskap experiment som tillåter dig att studera den känsliga balansen i naturen och hur ett ekosystem trivs eller inte. Den krymper omfattningen av naturen ner till ett litet område och gör det lättare att observera. Flaska ekosystem kallas också terrarier, och vissa kan överleva i många år. De omfattar växter, smuts, och fukt-den grundläggande nödvändigheter för liv att överleva-inne i flaskan

Du behöver:. .
2-liters läsk flaska
Sax.
Krukväxtjord.
Frön.
Tape.


1.
Skölj en stor tydlig-plast läsk flaska och skala etikett av. Skär av toppen av flaskan rätt innan halsen börjar avsmalnande mot den gemensamma jordbrukspolitiken. Spara toppen och locket för att använda på den färdiga ekosystemet.
2.
Place 3 till 4 inches i krukväxtjord i botten av flaskan. Lätt peka på botten av flaskan så jorden lägger sig, men inte packa den i.
3.
Frön i jorden. Plant 4 till 6 frön 1 tum djup, nära sidorna av flaskan, eller välj en annan typ av frön och plantor till djup som anges på fröpåsen. Bönor är en härdig utsäde som kommer att växa snabbt. Strö 2 krm gräsfrö ovanpå marken och lätt täcka dem med jord.
4.
Strö vatten ut på marken tills den är fuktig hela vägen till botten, men inte genomblöta.
5.
Skruva på locket på cut-off toppen av flaskan. Placera den upp och ned i öppningen och försegla kanterna med genomskinlig tejp.
6.
Placera i en varm, delvis solig plats. Ekosystemet kommer inte att kräva vattning igen.

Tips och varningar


  • Placera en snigel eller en mask i din ekosystem för att se hur det påverkar växt överlevnad. Du kan använda en burk med lock istället för en läsk flaska. Du kan börja med plantor istället för frön. Håll en daglig logg på vad som händer i ekosystemet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org