välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur fossila bränslen som utvunnits ur marken

Postad av : P-O Lennartsson

Olja

Fossila bränslen kommer i form av olja, naturgas och stenkol. . Ta bort dessa ämnen varierar beroende på vilket skick de är i och vilken typ av bränsle som utvinns. För att ta bort olja, till exempel, ett hål grävt ner till där det ligger och en jack pump är inställd på plats för att dra ut den ur marken genom att skapa ett vakuum-liknande sug. Om oljan blandas med smuts och annat material kan det vara för tung för att ta bort med enkla pumpar. När detta händer en andra hål grävt i närheten och ånga tvingas in i andra hålet för att hjälpa till tvinga oljan upp och ut ur den första. Olja avlägsnas från marken kan förvandlas till flera bränslekällor, såsom bensin, olja och diesel.

Natural Gas

Naturgas är också pumpas ut en gång per hål grävs till dess plats. Dock är naturgas vanligtvis under tryck och inte kräver stor hjälp att ta bort det. Naturgas tenderar att hälla ut det hål som släppte den. Efteråt, gasen pumpas till behållare och skickas iväg till förädling för att användas som värmekälla, bland andra applikationer.

Kol

Kol är ett hårt bränsle. När hittade underjordiska måste det grävas ut genom ett gruv-system. Tunnlar byggs som tar arbetarna på järnväg bilar inne i gruvan. Kolet grävt fram med hackor, spadar, maskiner såsom borrutrustning och sedan lastas i järnvägsvagnar föras tillbaka till ytan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org