välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

moxidectin biverkningar

Postad av : Annika Hultén

Moxidectin används som behandling och förebyggande av vissa interna och externa parasiter hos hundar, katter, hästar, får och nötkreatur. Studier har visat biverkningar med hjälp av moxidectin, men biverkningarna beror på djuret, produkten och dosen som används. Moxidectin är den aktiva ingrediensen i Advantage Multi för hundar och katter, QUEST Gel och CYDECTIN

Du behöver:. .
Laboratoriemässigt eller annan skala med precisionen hos 1 mg eller bättre
.
Graderad cylinder (250 ml).
.

Hundar

Hundar kan visa en hel del biverkningar, inklusive slöhet, aptitlöshet, brist på törst, kräkningar, obehagligt att andas, hypotermi, ansiktssvullnad, känslighet vid ansökan plats och skador på applikationsstället.

Avermecting känslighet

vissa raser av hundar, speciellt raser av vallhundar, har en mutation som gör dem särskilt känsliga för avermectin, varav moxidectin är en typ. Denna känslighet är bara ett problem om hunden intar den moxidectin.

Hästar

Hästar under 6 månaders ålder har de flesta fallen av biverkningar från moxidectin. Biverkningar i hästar är slöhet, VILA och förlust av muskelkoordination.

Nötkreatur och får

De biverkningar av moxidectin, som är kortvarigt nervösa symtom, nötkreatur och får komma till stånd på grund av överdosering.

minska biverkningar

Att ge moxidectin produkt till rätt dosering och att följa doseringsanvisningarna som anges av din veterinär eller på produktens förpackning kommer att kraftigt minska risken för ditt husdjur visar biverkningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org