välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vetenskap säkerhetsbestämmelser

Postad av : Jan-Olof Stoor

Kanske var du inte medveten om att blanda ammoniak och lut kan orsaka problem eller att sätta kallt vatten på heta glaset kommer att orsaka en explosion. Många labb säkerhetsbestämmelser är uppenbara, det är sant, men det är viktigt att du anser dem innan du börjar

Du behöver:. .
Laboratoriemässigt eller annan skala med precisionen hos 1 mg eller bättre
.
Graderad cylinder (250 ml).
.

Grundläggande kemi Lab Säkerhetsregler

kemilab är en plats för förundran och intriger. Det kan vara lätt att ryckas samtidigt göra en bakpulver och ättika vulkan eller använda kaliumnitrat och socker för att göra en färgad rök bomb, men du bör öva på följande säkerhetsregler för att säkerställa att dina experiment går i lås.
Först klä sig korrekt. Bär långärmade skift, långa byxor, Täckta skor och skyddsglasögon. Undvik smycken eller löst sittande kläder som kan få fastnat på något och ta med hela din experimentet omkull.
andra, hålla munnen stängd. Inte smakar dina experiment, ta med mat eller dryck in i labbet eller tas pipetter i munnen under några omständigheter. Du bör också undvika lukta eller röra dina experiment om du inte är särskilt riktar sig till.
Tredje blanda inte kemikalier såvida du inte är helt säker på att det är säkert. Blanda gemensamma hushållet ingredienser såsom ammoniak och lut eller ättika och lut kan skapa giftig rök. Blandning saltsyra och natriumhydroxid kan ge dig saltvatten, men det kan också bryta din glas, vilket gör att material för att plaska mot huden. I själva verket blandar alla högt alkaliskt med mycket sura kemikalier problem. Natrium och vatten eller fosfor och i luften kommer också att påbörja en våldsam reaktion om du inte är försiktig.

Lab Uppvärmning Säkerhetsregler

Burns från hantering av varma glas är några av de vanligaste lab olyckor. När du använder gasbrännare, se ditt hår, kläder och händer är borta från lågan. Inte når över lågan, även om det verkar långt borta eller tas ämnen in i lågorna för att "se vad som kommer hända. " Om du har upplyst din brännare, du är nu en slav till den och du får inte lämna om inte någon i ditt lag titta på det. När du inte använder brännaren eller värmeplatta, stänga av den.
Uppvärmning provrör kan vara svårt eftersom man måste vara säker på att du inte pekar de öppna ändarna på någon. Dessutom kan det vara frestande att titta in i röret för att se om en kemisk reaktion äger rum eller om föremål får blandas. När du flyttar provrör, se till att använda tång och placera den på en säker plats för att kyla ner eftersom de tenderar att stanna varm under en lång tid. Placera aldrig objekt direkt på skrivbordet. Det är vad Värmeskydd är till för. Även Ställ inga varma glas under kallt vatten för att kyla ner det eftersom det kommer att explodera.
Innan uppvärmning med en värmeplatta, se till att sprickor inte i glaset som du kommer att upphettning. Använd inte lättantändliga eller brännbara material runt kokplatta eftersom de heta plattan har komponenter som kan antändas. Inte avdunsta all vätska eller ditt glas kan spricka. Håll metallfolie och metallbehållare bort från värmeplattan för att minimera risken för elektriska stötar.

Lab nödsituationer

Efter regler kan förhindra ett labb katastrof, men ibland får vi slarviga och vårdslösa och olyckor inträffar. Om en brand bryter ut, alert din lärare och komma ut ur labbet. Om din partner kläder står i brand, greppa närmaste brandfilt och påminna dem att sluta, släpp och rulla.
Om du får en kemikalie i dina ögon, med tvång hålla dem öppna och lägg dem i vatten i 15 minuter. Detsamma gäller om en kemikalie kommer i kontakt med huden. Använd endast vatten för att rengöra området. Om ett radioaktivt material spill på dig, ta av nedsmutsade kläder och släck med vatten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org