välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar sammanpressbarhet

Postad av : Jeanette Morales

De flesta av de tidiga arbetet i strömningsmekanik gjordes med låg hastighet flöden, i vilken densitet kan antas vara konstant. I begynnelsen av jet ålder, nytt fenomen, som stötvågor, började komma in i kroppen av kunskap. I kompressibel strömning, var tätheten inte längre vara konstant. Denna utveckling ledde till en mängd nya formler och tabeller som nu används av teknologer. Kompressibilitet ägs av en vätska som visar hur mycket densiteten ändras när trycket läggs

Du behöver:.
Volt meter.
Ohm-mätare.
Skruvmejsel.
Kombination skiftnycklar.


1.
Bestäm förhållandet mellan specifika värmetal för den vätska som du verkar i. oftast i aerodynamik, kommer detta att vara 1,4 för luft. Som jämförelse, värmer förhållandet mellan specifika för koldioxid är 1,3 och för helium det är 1,66.
2.
Bestäm temperaturen för vätskan du verkar i. Detta kan ske genom direkt mätning, eller i fråga om luft, kan du hänvisa till NACA Standard Atmosphere tabeller. Till exempel har luft vid havsnivå en normal temperatur på 518. 7 Rankine. Använd bara absolut temperatur skalor.
3.
Beräkna ljudets hastighet (a) för den vätska du driver i. Multiplicera kvoten för specifika värmetal (gamma), temperatur (T ) och gasen konstant (R) för vätskan som du verkar i och ta kvadratroten av produkten.
a=ROT (gamma * R * T)
a=ROT (1,4 * 518,7 * 1716)
a=1116,3 m /s
4.
Bestäm densiteten för den vätska du är verksamma i, antingen genom direkt mätning eller användning av tabeller som standardatmosfär . Densitet för luft vid havsytan är u00A3 0,0227 /ft ^ 3.
5.
Multiplicera densitet med kvadraten på hastigheten på ljudet. Ta det reciproka värdet av den produkt för att få kompressibilitet.
T=1 /(rho * a ^ 2)
t=1 /(0,0277 * 1116,3 ^ 2)
t=3,54 x 10 ^ -5

tips och varningar


  • Om du inte kan mäta eller på annat sätt hitta ett värde som du behöver, kan den beräknas med hjälp av ekvationer och lagar används för att skapa NACA Standard Atmosphere.
  • Använd bara absolut temperatur skalor och använda de korrekta värdena för de enheter som du använder. Till exempel, använd inte Kelvin temperaturen skala när du använder lb /ft ^ 3 för densitet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org