välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Felsökning trefasmotorer

Postad av : P-O Lennartsson

Trefasmotorer finns i många industriella tillämpningar och är en av arbetshästarna medium och lätt industri. Som sådana är de det första elementet som ska klandras när ett "problem" uppstår, oavsett om de är fel på. En del av felsökning process inbegriper ett avskaffande av denna möjlighet innebär en del av processen säkerhet och en del av processen helt enkelt kräver några grundläggande elektriska skicklighet

Du behöver:.
Voltmätare
. Ohm-mätare.
Skruvmejsel.
Kombination skiftnycklar.


1.
Mäta spänningen vid motoranslutningarna med voltmeter. Om spänningen är inom 10 procent av det nominella värdet, är spänningen korrekt.
2.
Stäng och lås ut strömmen till motorn. Använd accepterade lockout-tag-out rutiner för hur utrustningen.
3.
Koppla bort lasten från motorn.
4.
Slå på strömmen och prova att starta motorn. Om motorn är igång, är problemet med lasten, inte motorn. Om motorn inte startar, stäng och lås ut strömmen till motorn.
5.
Öppna gäller motorn genom att ta bort skruvarna från baksidan av målet. Kontrollera lindningar med ohm mätaren att avgöra om det är en "öppen" eller en "kort" på lindningarna. Om resistansen är "0" finns en kort. Om resistansen är oändlig, det finns en "öppen". Om resistansen läser mellan 0 och oändligheten, är lagren frusna och motorn bör repareras eller bytas ut.

Tips och varningar


  • Ta en reservmotor till var problemet. Om motorn inte startar utan att vara en belastning, ersätta den med den nya motorn och ta den gamla motorn tillbaka till butiken för att få lindningar kontrolleras. Om lindningarna är bra, som motorn åt sidan för ett lager ombyggnad.
  • Detta projekt består av elarbeten och lämplig försiktighet rekommenderas.
    
    Copyright © 2011 give2all.org