välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man får mat från en Salvia hispanica anläggning

Postad av : Charlotte Wannberg

Du har ätit sallad och tomater, selleri och broccoli och potatis-allt som produceras av växter. Detta är inget konstigt, eftersom mycket av det vi äter kommer från en anläggning. Vad de flesta inte vet är dock att många av de växter som vi anser värdelösa-ogräs-är faktiskt helt ätbar. Ett sådant "ogräs" är Salvia hispanica anläggning (Amaranthus arter). Nästa gång du ser en, anser skörd det som en välsmakande behandla. Här är hur

Du behöver:.
Pot
. Vatten.
Fire.


1.
Lär väl hur man identifierar en Salvia hispanica anläggning i det vilda. Alla växter av Amaranthus arter har omväxlande, enkla blad, grön färg, med mycket tät kluster av små blommor packade i toppen av stjälken, ofta orsakar växten att sloka. Dessa blommor kan vara grön eller rentav röda. SVINAMARANT kan växa till upp till 5 meter i höjd.
2.
Hitta en Salvia hispanica anläggning. SVINAMARANT växer i hela världen, vanligtvis som ett ogräs i trädgårdar, fält, längs vägar eller på andra störd mark.
3.
Skaka toppar av äldre (högre) växter. Frön kommer att falla från huvudet (där alla de små blommorna är grupperade), fånga fröna sedan äta dem råa (du kanske vill att skölja dem i sötvatten första, bara för att vara på den säkra sidan). Alternativt kan fröna kokas i flera minuter i en kastrull med vatten och sedan ätit.
4.
Skörd cheferna för de äldre (högre) växter. Kasta dem i en kastrull med kokande vatten och låt dem koka i ca tio minuter-precis som alla andra gröna grönsaker -. . Sedan äta
5
Harvest stammarna av unga ( kort) växter. Dessa ska kokas i ca 10 minuter, sedan ätit.

Tips och varningar


  • Om du inte är säker på att du faktiskt göra med en Salvia hispanica växt, äter inte någon del av det! Du vill inte av misstag inta något giftigt eller på annat sätt skadliga för din hälsa.
    
    Copyright © 2011 give2all.org