välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är avståndet från Saturnus till solen?

Postad av : Jeanette Morales

Saturnus är den sjätte planeten från solen-mest avlägsna planeten i vårt solsystem är synligt för blotta ögat. Den har en samling av sju ringar runt det, består av partiklar som kretsar denna jätte planet. Det är den näst största planeten i solsystemet

Storlek

Saturnus ringar solen i en elliptisk eller oval, omloppsbana. Detta innebär att det kommer närmare solen på vissa ställen än andra. Saturnus genomsnittliga avståndet från solen är 890 miljoner miles, jämfört med Jorden "bara" 93 miljoner från solen. Vid sin längst punkt från solen, som kallas aphelium ligger Saturnus 934 miljoner miles away. Vid perihelium, det kortaste avståndet från solen är det 837 miljoner miles away

Tidsplan

Alla vet att en Jorden år är 365 dagar lång, men Merkurius år, på grund av sin närhet till solen, är mycket kortare, eftersom en 88-dagars-affären. Saturnus, på grund av att så långt från Solen, tar mycket längre tid att slutföra resan. Ett år på Saturn varar 29,5 jordår.

Identifiering

En annan term som beskriver avståndet Saturnus eller himmelska objekt från solen är astronomiska enheter. Ett astronomisk enhet är avståndet som vår egen jord är från solen-93 miljoner miles. Jorden är en astronomisk enhet från solen, medan en planet som Mercury är 0,39 astronomiska enheter från solen. Saturnus är dock 9,54 astronomiska enheter från solen. Nästa planet efter Saturnus Uranus, på 19,2 astronomiska enheter. Det är mer än dubbelt så långt bort som Saturnus, vilket är anledningen till Saturnus är den sista planeten som gamla män kunde identifiera utan optisk hjälp.

Överväganden

För att uttrycka hur långt Saturnus är från solen i sitt rätta perspektiv, Du bör tänka på följande: Om du skulle gå till Saturnus från jorden med en genomsnittlig takt, skulle det ta dig över 30. 000 Jorden år att göra det. Om du kunde köra dit på 200 miles i timmen, skulle det "bara" ta 457 år. En jet gå 600 miles i timmen skulle behöva 152 år att nå Saturnus. En 17. 500 kilometer per timme raket tar fem hela jorden år att göra den till den här ringmärkts världen.

Betydelse

Saturnus långt avstånd från solen är det för kallt att stödja liv som vi känner det. Saturnus är en mestadels gasformiga värld med en fast kärna. Avståndet från solen gör också att det tar väldigt lång tid att skicka sonder till Saturnus att kan återvända korrekt information. En sådan sonden var Cassini-Huygens. Den lanserades i oktober 1997, och inte gå in i bana runt Saturnus till juli 1 2004.

    Previous:nothing
    Next:Hur tvål arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org