välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är psyllium?

Postad av : Annika Hultén

Psyllium är ett frö som odlas främst för geleringsmedel som kan erhållas från dess beläggning. Forskning om fröna har också funnit den vara frisk och en stor källa till fiber. På grund av detta är områden av psyllium testas i USA samt

Funktion

Psyllium huvudsakligen odlas för den algblomningen som kan erhållas från dess frö beläggning, även känd som ytterskal. Algblomningen är ett förtjockningsmedel som används i vissa läkemedel som hjälper till med förstoppning och laxermedel. Fröna är också mycket höga i sann kostfiber och används som ingrediens i vissa typer av spannmål. Dessutom har psyllium också använts i gräsytor som just har planterats för att hjälpa till med vätskeansamling i jorden.

Identifiering

psyllium plantan växer till en storlek av cirka 12 till 18 inches. Det har en huvudsaklig pålrot som sträcker sig från en enda stjälk, som i sin tur har en rad blommande skott som kommer på det. Blommorna av anläggningen är små och vita och i allmänhet en stor del av dem täcka varje sidogren. Fröna inuti blommorna utsätts när anläggningen mognar och är små, ovala, och ljusbrun färg. Är

Geografi

Psyllium främst odlas i länder i Europa samt i Sovjetunionen, Indien och Pakistan. Även om dessa är de viktigaste kultiverare av växten, har fält planterats i Arizona och delar av Washington i USA. Som den största importören av psyllim skal, är USA ute efter att kunna producera grödan internt.

Fördelar

algblomningen som samlas in från psyllium kan absorbera vatten tills den är cirka 10 gånger sin ursprungliga storlek. Detta gör den perfekt för användning som kosttillskott. Det fungerar i tunntarmen, där det absorberar vatten och sedan utsöndras, eftersom den inte kan absorberas av kroppen. Detta möjliggör enkel förflyttning av slaggprodukter genom kroppen och ut ur den.

Potentiella

Just nu, USA import 8. 000 ton psyllium skal varje år. Detta, tillsammans med resten av världen önskan om grödan, innebär att potentialen för konsumtion och användning av utsäde endast kommer att växa. Det finns också en ökande önskan om mer hög fiber livsmedel, vilket innebär att de utvecklade länderna sannolikt kommer att importera mer psyllium under de kommande åren.

    Previous:nothing
    Next:Hur segelflygplan arbete?
    
    Copyright © 2011 give2all.org