välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur bygger man ett enmotorigt svävare?

Postad av : Jeanette Morales

Detta enmotoriga svävare är avsedd att byggas för demonstration i klassrummet, men kan användas i andra situationer också. Om den används på en skola, har läraren vara en för att rida den svävare som en demonstration för att undvika olyckor. Om en elev kommer att göra byggnaden, se till att en förälder eller förmyndare finns hjälpa varje steg på vägen, särskilt med användning av motordrivna verktyg och drift av fordonet

Du behöver:.
PlywoodHeavy -mätare plasticShop vacuumShoe Goo eller liknande glueCDs (engångs) Hobby eller brukskniv Skill sawExtension sladd.


1.
Skär ett plywoodskivan cirkel med en diameter på 4 meter (avståndet från ena sidan av bordet för att den andra). Gör detta genom att sätta ett häftstift 2 meter från tre kanter av styrelsen. Knyt en ögla av sträng som är 2 meter lång när de sträcks ut från hela häftstift till kanten av brädet. Använd snöre och en penna att markera cirkeln hela vägen runt. Spåra den cirkel med en markör eller krita att göra det lättare att skära. Spåra den cirkel med hjälp av en sticksåg. Skär ett hål precis stort nog för att passa toppen på butiken slangen i mitten av brädet.
2.
Sätt cirkeln av trä på tunga spårvidd plastfolie från järnhandeln. Trace denna plast med markeringspenna och skär en koncentrisk cirkel, exakt tre inches utanför den spårade cirkel på plast, hela vägen runt. Lyft virket bort av plast som var klippa och ta bort plasten som var runt kanterna på plast cirkel med en X-Acto kniv. Sätt plast på toppen av trä. Använd gamla CD-skivor för att spåra hål från mitten av CD på det runda plastfilm i en polka-dot mode men se till att de punkter jämnt fördelade. Håll prickarna fördelas genom att sätta en CD i mitten av arket. Rita cirkeln i mitten av CD och placera en annan bredvid den ursprungliga CD, kant i kant och spåra det andra hålet. Som referens kan CD-skivor spåras på ett sätt som inte peta hål i plasten runt den yttre kanten så att centrum hål kvar jämnt fördelade. Centret hålen är de som kommer att skära ut men behålla alla centrum hål borta från kanten (som var spåras runt trä, inte den skurna kanten) med minst 1 tum. Klipp ur mitt hål av alla CD cirklar.
3.
Sätt träet tillbaka på toppen i plast. Limma plast kant på trä med Shoe Goo lim men se till att den är lös hela vägen runt. Använd en konstruktion häftapparat att häfta den skurna kanten på träet runt men inte tränga igenom plasten under limsträng. Om plasten ser ut att slita genom märlor, skar upp lite plast från pop-flaskor och häfta över den för att fördela stress stapelvara över en större yta av plast för att förhindra rivning.
4.
Sätt slangen i centrumhålet i skogen. Om det finns läckor, kan skon goo göras för att täta läckor och permanent tätning slangen på plats. Kontrollera att den andra änden av slangen i "out-put" delen av butiken vakuum och inte "i-ta" i vakuum. Om så önskas, fäst vakuum till svävare åt sidan och ge utrymme för en passagerare att sitta i centrum av svävare.
5.
Sitt på svävare och med vakuum ansluten, slå på den. Balansera passagerarens vikt och dammsugaren vikt på svävare. Kör svävare på en jämn yta som i hallen i en skola, för demonstrationer. Att flytta, experimentera med en liten obalans åt sidan eller tryck med en pinne för att visa Newtons tredje lagstiftning.

Tips och varningar


  • Använd en förlängningssladd för vakuum för att nå strömkälla från ett långt avstånd.
  • Om så önskas kan vakuum ersättas med en motoriserad lövblåsare, så att det inte finns några ledningar men motorer måste köras utomhus, så att koloxid inte förgifta den åkande. Stå inte på svävare. Kör inte denna svävare på vått underlag eller på is. Bara använda detta i säkra områden /platser. Se till att människor inte snubbla över sladden och att det inte blir slet under cykling. Håll vatten och el separat. Placera inte något under kanten av svävare för att undvika skador. Endast personer mogen nog för att säkert använda elektriska verktyg bör använda dem efter att ha läst och följa alla riktningar som följde med utrustningen och se till att bära skyddsglasögon. Se upp för X-Acto kniv, som endast bör användas av personer med rätt ålder med vuxen tillsyn.
    Previous:nothing
    Next:hur man kan hjälpa vilda fåglar vinter
    
    Copyright © 2011 give2all.org