välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man peka på en lönn

Postad av : Jonathan Nyberg

Lär dig att peka på en lönn från sjunde generationen lönn bonden Arnold Coombs. Vad du behöver och hur lätt det är att börja göra din egen läckra ren lönnsirap, den lilla familjens gård sätt

Du behöver:.
Metal Spout
Hammer.
Hink.
Handborr (med en 7 /16 "bitar).
. . ! Termometer


1
Hitta en socker lönn
Här vad man ska leta efter:
Leta efter en stor rot på den soliga södra sidan av trädet och sedan hitta en plats ovanför roten om midjehöga från marken.
Maple knacka tiden är tidigt på våren, när snön ligger på marken och temps ligger under 32A u00BA F på natten, men plusgrader under dagen. Varje form av lönn kan utnyttjas, men det bästa saven kommer från sockerlönnarna, knackade på våren.

Se till att trädet är på din egendom!
2.

Borra ett hål ca 1,5 inches i trädet-svagt uppför -. . så att SAP kommer att rinna ner
3
Klicka i pipen bra och ombonad-men inte för långt-med kroken på undersidan.

Efter några sekunder, SAP borde börja rinna ut ur pipen.
4.
Häng din hink på kroken och skjut bakstycket på den.
5.
att göra sirap från SAP, behöver du avdunstar vattnet från SAP. Efter insamling av sav, få den att koka den i en stor gryta. Ha tålamod, detta tar en stund. Du vet att det är redo när sockerlagen tjocknar och "förkläden" (eller blad) av ditt kök sked. När det tjocknar, hålla ett vakande öga på det, och vara noga med att inte KOKA den. Om du gör det får du sluta med tjocka taffylike ämne.

Kom ihåg, det tar 40 oz av SAP för att få 1 oz av sockerlag. Om din potten är tillräckligt stor för att rymma alla dina juveler SAP, helt enkelt lägga till ytterligare sav till din potten som du kokar ner det.
6.
Placera sirap i en fräsch, ren behållare och kylskåp över natten. Då . . .
7.
Gå och ha lite pannkakor! Och kom ihåg att uppskatta de jordbrukare som utför sådant arbete dag in och dag ut varje vår

tips och varningar


  • Vanliga frågor:.
  • Hur vet du när det är dags att knacka?Om temperaturen stiger till mellan 40 och 50 grader Fahrenheit under dagen och sjunker till under fryspunkten på natten, kan du satsa saven flödar! Kombinationen av låga temperaturer på natten och milda temperaturer under dagen bidrar till att trycka på sav från rötterna av trädet upp i stam och grenar, där det fryser. Nästa dag, när solen går upp och temperaturen stiger, saven börjar flöda-direkt ur din pip
  • Varför är inte sav som löper från trädet!?Kontrollera utomhustemperaturen. Om det är minusgrader i SAP kan inte flöda-det är fryst. Kontrollera också att pipen inte sitter på alltför uppåt vinkel. Du vill tillåta allvar för att hjälpa SAP i kör in i skopan. Också vara medvetna om att träden i skuggan droppa sav långsammare än träd som värms av direkt solljus.
    Previous:nothing
    Next:fakta om jordbruk
    
    Copyright © 2011 give2all.org