välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man rengör teleskop okular

Postad av : Camilla Näslund

Känner du städa ditt okular? Här är några saker du kanske vill överväga innan du rör vid linser. ! Efter som, om du ändå bestämmer att rengöra dem, rensa bort

Du behöver:.
Optic Wipes
Okularen.


1.
Först måste du fråga dig själv, gör orenheter på objektivet orsaka aberration när du tittar genom okularet? De vanligaste skadorna på okularen är när människor gör rent dem. Detta är den främsta orsaken som skapar optiska problem med okular, så se till att okularet verkligen behöver rengöras.
2.
Om det finns ett problem i att se på grund av mängden damm eller föroreningar på okularet så rengöring är lösningen. Kom ihåg, du vill vara försiktig med objektivet. De optik är mycket känsliga. Vad jag rekommenderar är att hitta rätt optik våtservetter som du ca köpa för några dollar på en lämplig butik eller en optisk rengöringsmedel. Var noga med att leta efter våtservetter och lösningar som kan rena kikare och teleskop optik.
3.
Med nämnda optiska våtservetter ta ett hörn av torka och försiktigt gnugga linsen i en cirkelrörelse. Detta bör avlägsna eventuella orenheter. Med en lösning, ta en tops och lätt sandskädda det i lösningen. Precis som med en torka, gnid försiktigt linsen i en cirkelrörelse tills föroreningar är borta. Undvikas åter gnugga ytan "bara för att se" att föroreningar är borta. Din optik bör gott som ny!
4.
Jag tycker att glas rengöringsmedel blandas med vatten, eller någon typ av lösning inte tänkt att rengöra optik lämna ränder. Jag rekommenderar inte att använda dessa. Du kan se dessa förslag någon annanstans på nätet, jag har provat det, och det fungerar inte som avsett. Lycka till! Klar himmel!

Tips och varningar


Var
  • Svag
  • inte mer än göra det
  • dina linser verkligen behöver rengöras?
  • nr glas städare
    Previous:nothing
    Next:hur man väljer din första teleskopet
    
    Copyright © 2011 give2all.org