välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur som påverkas av den globala uppvärmningen

Postad av : Jeanette Morales

Den globala uppvärmningen är en ökning av jordens medeltemperatur. Människan har bidragit till den globala uppvärmningen genom förbränning av fossila bränslen, nyodling och andra aktiviteter. Global uppvärmning har många skadliga effekter, såsom förändrade vädermönster och spridning av sjukdomar. Människor är inte de enda som känner av effekterna av den globala uppvärmningen. Det kan ha en förödande effekt på växter och djur. Många djur redan är hotade, och den globala uppvärmningen kan få dem att bli utrotade. Även om alla djur påverkas av globala, är några känner av effekterna mer än andra.

Polar Bears

Avsmältningen av inlandsisarna är inte bra nyheter för isbjörnar. . De behöver is för att överleva. Som isen smälter, lämnar det färre platser för isbjörnar att jaga och föda upp sina ungar. Mindre mat att jaga och avbrott i reproduktion kan tyda eländiga omständigheter för isbjörnar.

Penguins

smältande havsisar också skapar problem för pingviner. Stigande temperaturer påverkar näringskedjan. Penguins äter små organismer såsom krill räkor. Dessa små organismer överleva på alger, men den smältande isen och stigande temperaturer skapar en minskning av alger. Det brusar alla tillbaka till en förlust på födokälla för pingviner. Global uppvärmning påverkar också reproduktionsvanor av pingviner, vilket kommer att leda till en eventuell minskning av befolkningen.

Öring

Öring och andra kallvattensfisk lider en förlust av livsmiljöer på grund av den globala uppvärmningen. Dessa fiskar behöver glacial temperaturer för att överleva. De stigande temperaturerna kan innebära undergång för öring och annan kallvattensfisk.

Caribou

Den globala uppvärmningen skapar också risker för caribou. Årstidernas växlingar ändra födelsen cykler av många arter, inklusive caribou. Cykeln av födelsen säsongen för caribou äger normalt rum vid tiden för topp födotillgång, men den globala uppvärmningen orsakar tidpunkten som skall bort. Utan denna naturliga synkronisering av cykler, är mindre mat tillgänglig under födseln säsongen, därför färre avkommor föds

Orangutan

orangutang är redan en utrotningshotad art. . Förändringar till följd av den globala uppvärmningen kan hota dem ytterligare. Insekter blomstra och öka stigande temperaturer. Virus och bakterier frodas också och spridning i varmare väder, vilket gör orangutanger och andra djur mer mottagliga för virus-och bakterieinfektioner samt sjukdomar som överförs av insekter.

Arctic Fox

Djur som fjällräven med sin tjocka päls och stoppade fötterna upplever en förlust av livsmiljöer på grund av global uppvärmning. Dessa djur är anpassade för iskalla temperaturer, och den globala uppvärmningen är att trycka dem längre norrut i sitt sökande efter en lämplig livsmiljö. Stigande temperaturer sakta gör den nuvarande livsmiljö olämpligt att bibehålla fjällräven och andra djur som är inhemska på ett sådant kallt klimat.

Betydelse

Enligt Environmental Defense Fund, 15 till 37 procent av växt-och djurarter skulle vara utrotad till år 2050. Den globala uppvärmningen påverkar övervintra cykler av björnar och andra djur som murmeldjuren. I vissa områden har björnar slutat ide. I andra fall är de övervintra perioder blir kortare för att sammanfalla med det varmare klimatet. Den globala uppvärmningen förändrar tidpunkten för säsongsmässiga beteenden hos djur såsom uppfödning och migration. Fåglar och fjärilar migrerar mycket tidigare. Många arter upplever en nedgång i födokällor och förlust av livsmiljöer. Djur tvingas flytta för att söka föda och lämpliga livsmiljöer. Det råder ingen tvekan om att den globala uppvärmningen är som påverkar alla jordens arter.

    Previous:nothing
    Next:om DC startkopplare
    
    Copyright © 2011 give2all.org