välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

för-och nackdelar med vindkraft

Postad av : Camilla Näslund

Vindkraft är en av de snabbast växande överväganden för en alternativ energikälla i USA. Kapacitet, per 202C befogenheter 3 miljoner amerikanska hem och står för 1 procent av landets elbehov, enligt US Department of Energy. Denna teknik har många positiva och negativa effekter på miljön som sträcker sig från förorening till miljöskador på levande varelser. Användningen av vindkraft förväntas stiga under hela det 21-talet, vilket forskarna måste ta itu med både för-och nackdelar med att använda denna resurs.

avgasfri

Vindkraftverk som inte medför några utsläpp eller radioaktivt avfall, till skillnad från nästan alla andra former av elproduktion. Insamlingen av vindkraft avger inga växthusgaser och har inga sekundära effekter som forskarna kan förstå. Enligt Energy Information Administration, har växthusgaser ökade med 25 procent sedan den industriella revolutionen i slutet av 1800-talet. Tillägget av vindkraftverk som energikälla kommer sannolikt kompensera den siffran.

Självtillit

Installationen av vindkraftverk kan ske i både stor skala och en mer lokaliserad en. Storskaliga vindkraftverk kan placeras i områden och områden av starka kastvindar att hjälpa makten hela samhällen. Samtidigt kan mindre modellerna användas för att driva enskilda hem och gårdar. Detta innebär att i händelse av en naturkatastrof eller någon annan form av avbrott i kraftledningar, kommer hem vara självgående från strömmen som genereras av små vindkraftverk.

nr Konsumtion

Den största fördelen med vindkraft är att den tillåter människor att utnyttja en outnyttjad resurs. Vinden är i huvudsak en oändlig process på ytan av jorden. Solens energi skapar en Konvektionsströmkonvertrar som gör vinden att blåsa. Detta innebär att den process för att driva vindkraftverken kommer att pågå så länge solen fortsätter att existera.

Lightning Rod

Vindkraftverk fungera som belysning spö i stormar. Den nationella Lightning Safety Institute säger att nästan alla de skador som drabbat vindkraftverk är blixtnedslag. Dessutom är mindre modeller som används i bostadsområden också kan visa sig vara farliga. De skulle locka blixten mer än ett träd på grund av metalliska komponenter.

Bird Dödsfall

Vindkraftverken har mycket stora blad som dödar eller skadar fåglar som försöker flyga mellan dem. Den amerikanska Bird Conservancy uppskattar att ungefär 30. 000 fåglar dödas varje år av befintliga vindkraftverk infrastruktur och med 2008. Forskare har ännu inte kommit till samförstånd om en sannolik lösning för dessa dödsfall.

    Previous:nothing
    Next:för-och nackdelar med kärnkraft
    
    Copyright © 2011 give2all.org