välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stora muskler i kroppen

Postad av : Ulf Friberg

Det finns tre olika sorters muskler i människokroppen. Muskler, anses den stora grupp av muskler, är knutna till benet och arbeta tillsammans för att hjälpa rörelse kontrollorgan. Glatta muskulaturen finns i inre organ, till exempel mag-tarmkanalen, och kan sträcka och upprätthålla spänningen. Hjärtmuskeln är beläget i hjärtat och både sträcker och kontrakt

huvud-och nackmuskler

Den stora muskler i huvud-halsregionen är där för att ge huvudet stöd. De är mycket viktigt att hålla huvudet upprätt och kan också hjälpa till att dra huvudet upprätt. Känd som strenocleidomastoid muskler de består av parallella grupper av muskler som kan kontraktet med stor styrka. Trapezius muskler som finns på den övre delen av bogen och nacken tjänar till att dra axlarna och huvudet bakåt.

Bröst och buk Muskler

En grupp av stora muskler kallas deltoideus muskler finns på axlar. Deltoids möjliggöra en individ att röra axeln samt överarmen. De stora bröstmuskler är kända som stora bröst musklerna. Dessa viktiga muskler tillåta någon att dra sina armar och axlar framåt. Rectus abdominis muskler finns i buken. Dessa muskler är viktiga när någon ligger ner och vill lyfta överkroppen. Rectus abdominis muskler drar också buken inåt.

Armmuskler

De stora muskler som finns i en mänsklig arm kallas biceps och triceps muskler. Biceps är placerade i främre delen av armen medan triceps finns i baksidan av armen. Biceps används för att böja armen. Triceps Räta ut armen. Biceps arbete samt att dra underarmen mot överarmen. Men för att de ska fungera triceps måste vara avslappnad. Det är på samma sätt när triceps räta ut armen tillbaka ut. Av denna anledning är dessa stora muskler som kallas antagonister eftersom de arbetar i helt motsatt riktning.

Låret Muscles

Rectus femoris är namnet på den uppsättning stora muskler i låret och låret regionen människokroppen. Rectus femoris muskler kan lyfta benet från området i höft och sedan räta ut benet. Rectus femoris muskeln på utsidan av höften medan biceps femoris ligger i baksidan av låret. Denna muskel kan vända benet i höften samt räta ut det.

Lägre benmusklerna

tibialis anterior muskeln är en stor muskel som finns i den främre delen av underbenet i en människa. Denna muskel är ansvarig för att böja foten uppåt och även kan lyfta samt räta ut alla tårna. En annan stor underbenet muskel är det gastrocnemiusmuskeln. Hittade i den bakre delen av underbenet, böjer gastrocnemius lyfter upp hälen och tårna och foten till en nedåtgående position.

    
    Copyright © 2011 give2all.org