välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

full bild av den mänskliga kroppen

Postad av : Valon Istrefi

Kanske du vill ta reda på platsen för levern, eller om höftbenet verkligen är ansluten till lårbenet. Ett av de bästa ställena att vända är en fullständig bild av den mänskliga kroppen. Denna praktiska skildring är en tillgång för konstnärer, läkare, studenter och alla med en nyfikenhet på vad som gör anatomi kryssa

Resurser

En fullständig bild av människokroppen kan hittas i ett antal olika resurser. Ett diagram är vanligt förekommande i medicinska böcker, texter biologi, affischer klassrummet och även online (se Resurser). En av de bästa resurserna att många studenter har stött på i biologi är en bok som har ett skelett illustration av den mänskliga kroppen som åtföljs av klar plast överlägg som skildrar olika system och komponenter.

Historia

För tusentals år sedan , var den mänskliga gestalten dragna på grottan väggar, men bilden har blivit lite mer avancerad sedan dess. En av de tidigaste konstnärer att exakt återge den mänskliga formen var Leonardo da Vinci. Hans vitruvianske mannen, skapade i slutet av 1400-talet, visar den manliga form i två olika positioner. En annan italiensk konstnär, Vincenzo Scamozzi, även var känd för sin tolkning av den mänskliga formen i hans 1615 analytiska diagram för proportioner och den mänskliga kroppen.

Typer

Eftersom människan har så många olika lager och system, det är sannolikt att det fulla diagrammet av den mänskliga kroppen kommer att fokusera på en särskild aspekt. Vissa kanske funktionen endast skelettet, medan andra kommer att visa musklerna, cirkulationsrubbningar eller nervsystemet, lymfsystemet och mag-tarmkanalen, eller någon kombination därav. Andra kan visa en kroppens ytliga egenskaper endast, komplett med hår, ansiktsdrag och hud. I diagrammet kan också vara framsidan, baksidan eller på sidan av kroppen, eller det organ i ett antal olika positioner.

Funktioner

Oavsett vilket system diagrammet skyltfönster, en fullständig bild av den mänskliga kroppen kommer att innehålla ett antal olika delar. Den översta delen av kroppen kommer att förärats med huvud och nacke, följt av bröstkorgen, eller bröst, buk och bäcken. Övre och nedre extremiteterna kommer också att finnas. Om baksidan är synlig, kommer folk också få en skymt av ryggen, vilket inkluderar ryggen.

Varning

Eftersom alla kan lägga nästan vad som helst på nätet, se någon online diagram kommer från välrenommerade webbplatser, t. ex. de som specialiserat sig på medicinsk eller vetenskaplig information. Annars kan du vara fast med en felaktig bild och inte inser det. Samma sak gäller för diagram någon annanstans. Kontrollera att utgivaren är ansedda för böcker samt eventuella affischer eller material klassrummet. Lita inte på en ritning i en serietidning för att studera för din nästa anatomi test.

    Previous:nothing
    Next:skäl att återvinna
    
    Copyright © 2011 give2all.org