välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en glödlampa ur en potatis

Postad av : Stefan Svensson

Skapa en glödlampa från en potatis är inte så långsökt som det kanske låter. Det är ett perfekt exempel på hur ett batteri skapar elektricitet. Trots sin form och distinkta grönsaker utseende är potatisen liknar ett bilbatteri. Genom att använda vissa metaller för att skapa en krets blir potatis ett utmärkt exempel på en katod batteri. Den fosforsyra sammansättningen av potatis ger den rätta atmosfären för elektroner från positiva och negativa terminaler för att mingla och skapa elektricitet.

Du behöver:
8 stora potatoes8 förzinkat nails8 koppar penniesParing knife18 bitar av koppar wire36 alligator clipsLED julgran ljus bulbSandpaper


1
Sand naglarna,. . ören och koppar att ta bort eventuell oxidering beläggning från ytan. Metallen bör vara blank efter slipningen.
2.
Använd en kniv för att skära ett snitt i potatisen bara något längre än öre. Sätt en slant i varje skåra.
3.
Sätt en galvaniserad spik i varje potatis så att den är parallell med öre, men inte röra.
4.
Anslut en alligator klipp till vardera änden av varje bit koppartråd.
5.
Clip ena änden av ledningar krokodilklämman att ett öre på en potatis. Fast den andra änden till en annan slant på nästa potatis. Håll klippa krokodilklämmor och ören tillsammans tills en kedja bildas med sladdar och potatis. Du kommer att ha en alligator klipp som inte är klippt till ett öre.
6.
Upprepa klippning processen med krokodilklämmor och galvaniserade spikar.
7.
Exponera koppartråd i slutet av LED julgran glödlampa. Fäst en alligator klipp från slantar och en från spik till varje koppartråd på lampan.
8.
Glödlampan ska tändas.

Tips och varningar


  • Du kommer att ha två klipp på varje öre och spik utom i vardera änden av kedjan. Om ingen lampa tänds, har du inte tillräckligt med ström. Lägg till fler potatis till kedjan att skapa de nödvändiga nuvarande att tända lampan.
    
    Copyright © 2011 give2all.org