välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gör teleskopet speglar

Postad av : Annika Hultén

grovslipning

Det första som någon gör ett teleskop spegel gör är slipa en avfasning, eller avfasade kanter, runt glas. Eftersom en del av att göra ett teleskop spegel innebär slipning ett hål i glaset, måste teleskopet maker bestämma djupet i hålet, eller Sagitta. Detta beror på brännvidden ville. När Sagitta beräknas den grovslipning kan börja. Antingen med ett plåster verktyg eller ett glas verktyg, finfördelar teleskopet maker till cirka 80 till 90 procent av Sagitta krävs, roterande glaset medan grovslipning. När detta steg är klar måste den arbetsyta rengöras så att grus fibrer inte komma in i spegeln.

Finslipning

Sedan blandar teleskopet maker de finare grus med vatten och tillämpar den på slipverktyg . Istället för att fortsätta att borra i hålet, som med grovslipning, finfördelar teleskopet maker i ett W form, vilket gör spegeln mer sfäriska. Efter slipning ett tag, inspekterar han spegeln för stora gropar, märkning några av dem med Magic Marker, som han kommer att försöka slipa ner. Söker efter fler gropar, lyser han en glödlampa på spegeln för att se hur orange eftertanke är. En rätt mark spegel kommer att visa samma nyans av färgen orange över ytan på spegeln. När en kornstorlek är gjort, är på arbetsytan och verktyg renas igen innan de flyttar till en finare grus. Uppgiften är upprepas med finare och finare korn.

Polering

Innan du börjar polera scenen, teleskopet maker återigen ser till att arbetsplatsen är helt fri från grus, så att spegeln blir inte repas. Han lägger sedan en behållare av beck i en kastrull med kokande vatten för att smälta planen. Spegeln och knä verktyg är placerade i en annan behållare med kokande vatten. När spegeln är uppvärmd, teleskopet maker rockar spegeln med en ceriumoxid mix. När planen har svalnat och har konsistens av melass, häller han planen i knä och lägger spegeln på toppen så att spegeln är helt täckt av planen. När planen har svalnat, börjar han polering. När spegeln är fri från gropar, är det mäts för att kontrollera att det är sfärisk och paraboliska i formen med hjälp av en Foucalt testare. När spegeln är klar skickar teleskopet maker spegeln bort för optiska beläggningar.

    Previous:nothing
    Next:för-och nackdelar med vindkraft
    
    Copyright © 2011 give2all.org