välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör biodiesel tvål

Postad av : Ulf Friberg

Biodiesel tvål görs inte exakt från biodiesel själv, men från en biprodukt från tillverkningsprocessen. Genom transesterifiering, fetter reagerar med alkohol, vanligen metanol, för produktion av biodiesel och glycerin. Det är glycerin som är en vanlig ingrediens i tvål. Biodiesel biprodukt glycerin kan göras till en säker och effektiv tvål

Du behöver:.
GlycerinWaterLyeStrainer eller colander3-liters Tupperware containerStainless stål eller aluminium krukor för värme ingredientsStove eller värmeplatta.


1.
Filtrera glycerin. Värm glycerin på 175 grader på spisen för att bränna bort alla rester av metanol eller etanol ur transesterifiering processen och sedan det genom en sil eller ett durkslag för att avlägsna föroreningar. Glycerin från biodiesel är mörkare i färgen än andra former, och även om uppvärmning och filterdukar kommer inte att resultera i absolut ren och klar glycerin, kommer det att ta bort oönskade föremål som kan vara farlig i en tvål.
2.
Blanda vatten och lut. För varje liter glycerin, mäta upp 1 liter vatten och 5. 5 gram lut. Medan du håller glycerin varmt nog att förbli flytande, föra vatten till 100 grader i en separat behållare och tillsätt lut. Låt lut att lösas fullständigt.
3.
Blanda samman ingredienserna. Häll vatten och lut i glycerin. Rör försiktigt i 20 minuter över jämn värme.
4.
Låt blandningen svalna. Häll blandningen i den stora Tupperware behållare i önskad tjocklek, normalt ca 1,5 inches. Täck den och låt den stå orörd i 24 timmar.
5.
skurna maskor. Efter 24 timmar kommer tvål fortfarande har hårdnat något, men kommer fortfarande att vara mjuka nog att skära lätt. Skär runt kanterna för att lossa tvål ur behållaren, klipp av tvål i enskilda barer i önskad storlek. Låt dem svalna och sitta i ytterligare fyra till sju dagar. Använd vax papper att skilja barer sittande.

Tips och varningar


  • egenskaper i den färdiga tvålen bestäms av den relativa mängder vatten och lut. Fler lut kommer att göra en starkare tvål men kan också torka ut huden. Glycerin tvålar i allmänhet är inte lika effektiva som de som kombinerar glycerin med andra oljor såsom kokos, palm, eller olivolja. Använd så lite som 20% glycerin för högsta kvalitet tvål. Tvål kan "smaksatt" genom tillsats av örter eller kryddor före kylning för att öka sitt överklagande.
  • Lye är starkt frätande. Inte bara bör du undvika att komma i direkt kontakt med lut, undvika att andas in ångorna!
    Previous:nothing
    Next:morfologi och egenskaper av blodkärl
    
    Copyright © 2011 give2all.org