välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika typer av koraller

Postad av : Camilla Näslund

Medan vissa människor tänker på dem som växter, koraller faktiskt "hem" till många miljoner djur som kallas "korall polyper. " Dessa polyper har mjuka, ihåliga organ med munnen uppåt. Little tentakler, som innehåller svidande celler, är knutna till omkretsen på deras munnar och hjälpa polyper fånga sin mat. De absorberar också vissa näringsämnen genom sina mikrovilli. Medan korall "hem" växa samman för att skapa rev som ger en optimal gömställe för andra fiskar, sköldpaddor, ålar, räkor och andra havsdjur, är de korall polyper ofta uppätna av sjöstjärnor och papegojfisk, bland annat. Det finns två huvudtyper av koraller. Koraller och mjuka koraller

Du behöver:.
Metal scraperNewspaperKeroseneMatchesWaterSmall blowtorchBleach2 stora hinkar eller containerDish soapWashing sodaMaterialsProtective clothingGogglesRubber handskar

koraller

Hårda koraller är av hårt kalciumkarbonat (kalksten) och verkar väldigt likt stenar. Varje polyp utsöndrar ett hårt exoskelett som består av kalciumkarbonat. Koraller polyper har en kalkhaltig inre skelett som sitter på plats efter att de dör. Under varje polyp är mer korall, består av döda skalet. Eftersom varje generation av polyper dör, växer koraller lite större, och eftersom varje polyp är så liten, hård koraller växa i en mycket långsam takt. De rör sig inte, men de hyser olika typer av alger som ger dem deras olika färger. Ibland, enorma kolonier av hårda koraller lever tillsammans och växa till stora massor, till exempel Stora Coral Reef utanför nordöstra kust i Australien, världens största korallrev.

Mjuka koraller

mjukkoraller är också bestå av några styva kalciumkarbonat, men det blandas med protein så det är mindre stel än koraller. Dessa koraller är "rotade", men eftersom de inte har exoskelett, de svajar fram och tillbaka med strömmarna, ser ut att vara mer som växter blåser i vinden.

Exempel på hårda koraller

koraller, vetenskapligt känd som "scleractinians," kan ofta ses i offentliga akvarier. Brain Coral är en typ av hård korall, och många vindlingar i sin yta står för sitt namn. Elkhorn korall och korall pelaren är ytterligare två exempel på koraller.

Exempel på mjuka koraller

mjuka koraller, även kallad "gorgonians," används också för att lägga intresse för akvarier. Polyperna inte ha några inre skelett, behåller så korall dess smidighet. Några exempel på mjuka koraller är havet fans och stavar havet som bob och rosett med förflyttning av vattnet.

Optimal Coral Miljö

För koraller att växa ordentligt, de har några krav. De behöver grunt, rent vatten, solljus och vatten som är mellan 17 och 28 grader Celsius. Dessutom behöver de ett utbud av mat, och få syre och kolhydrater från alger som växer på korallrev. Dessutom äter de mycket små typer av alger, djurplankton och växtplankton, som flyter upp från botten av havet under natten. Genom sina mikrovilli, korallerna ta i löst organiska molekyler, däribland socker och protein från döda djur och avföring fisk.

Coral Reproduktion

Livet börjar för alla koraller polyper som simning, huvud-of-a-pin- storlek polyp som slår ned på en hård yta, aldrig att flytta från det igen. Att bilda "barn", kommer polyp antingen "bud" (form "groddar" av nya polyper från dess sidor) eller ägg release och spermier som förenas för att bilda nya polyper.

    Previous:nothing
    Next:full bild av den mänskliga kroppen
    
    Copyright © 2011 give2all.org