välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör polkagrisar vetenskapligt

Postad av : Jeanette Morales

Att göra Rock Candy är en läcker och roligt sätt att lära sig om bildandet av kristaller. När vattnet avdunstar med tiden, har du kvar godis kristaller, som du sedan kan undersöka i stor skala. Lär dig att använda vardagliga föremål från hela ditt hem för att göra din alldeles egna polkagrisar och lära sig mer om kristaller

Du behöver:
4 dl vatten
. 2 koppar socker.
Liten kastrull.
Träsked.
Godis termometer.
Glas konservering burk.
Dosmått.
Bomullssnöre.
Liten vikt.
Vax papper.
Penna eller hantverk pinne.

Gör ditt Rock Candy


1.
Häll vatten i liten kastrull och värm på medelhög till ett rullande koka .
2.
Tillsätt socker, med hjälp av träsked att röra om tills sockret har löst helt i vattnet.
3.
försiktigt bort din socker och vatten lösning från spisen. Häll i din konservering burk, och sedan täcka upp burken med en liten bit av vax papper. Ställ åt sidan.
4.
Använd dina sträng, slips vikten till ena änden, och sedan knyta den andra änden i mitten av din penna eller hantverk stick. Kontrollera att strängen är tillräckligt lång för att hänga omkring två tredjedelar av vägen in i konservindustrin burken.
5.
Efter kontroll av mätningen, doppa snöret i vattnet och sockerlösning . Lägg strängen i en rak linje på en bit vax papper, och låt den torka. Lämna strängen i två dagar för bästa resultat.
6.
När strängen har torkat i ett par dagar, använda pennan eller hantverk pinne för att förankra strängen över munnen på burken så att strängen är upphängd i socker och vatten lösning. Lämna burken orörda och i rumstemperatur i ca en vecka.
7.
I slutet av veckan ska du tydligt se formationer bergskristall. Din bergskristall godis är redo att äta.

Tips och varningar


  • Om du vill göra olika färger av rock godis, bara att lägga till några droppar karamellfärg i socker och vatten lösning innan du häller den i burken. Godis kristaller tar på färgen när de bildar. Du kan också lägga aromer som mynta eller vanilj genom att sätta några droppar av extrakt i socker och vatten lösning.
  • noga med att inte röra din rock godis för de sju dagar som kristaller bildar. Det kommer att avbryta processen och kan förstöra ditt experiment.
    Previous:nothing
    Next:lätt fakta om solen
    
    Copyright © 2011 give2all.org