välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en realistisk rösterna dinosaurie fotspår

Postad av : Jan-Olof Stoor

Chansen finns att du inte har en dinosaurie fotspår i din trädgård att göra en avgjutning av, men om du vill ha en, kan du göra dina egna.

Processen för att ta en avgjutning av någon fotavtryck är ganska rakt framåt . . . utmaningen (och roliga delen) här är att skapa en egen fotavtryck först.

Om du re som vill göra en avgjutning av en REAL dinosaurie spår och bor i nordöstra, Dinosaur State Park i Connecticut tillåter dig att göra din egen gipsbandage. Det finns en länk nedan till parken hemsida

Du behöver:
Paper.
Papp och kartong.
Gem.
Marker.
Soppåsar.
Sand.
Vatten.
Gips.
Hink för att blanda.
Sticks för omrörning, färg omrörare fungerar bra.


1.
Om du vill göra en avgjutning av en viss art av dinosaurier, måste du göra lite efterforskningar nätet för att hitta en bild av fotavtryck av de arter du letar efter, plus mätningar.

Du kan approximera en dinosaurie fotavtryck och få bra detaljer med ett fotavtryck mellan storleken på din hand. . . Ca 6 "till 8" . . . upp till 12 "från tillbaka till tå.

Men eftersom de flesta dinosaurier hade tre tår med klor, som fåglar fötter, det är ganska lätt att spåra ut ett mönster. Titta på bilderna i den här artikeln för några exempel.
2.
När du har hittat avtryck du vill ha en avgjutning av, göra en ritning på papper. Om du spåra en av en mindre utskrifter kan du ta det till en kopia shoppa och ha det utvidgats till vilken storlek du vill.

Du kan också förstora det själv med hjälp av rutnät metoden: över den ursprungliga ritningen göra ett rutnät av 1 "rutor. På en större papper, gör ett rutnät på 2 "eller 3" rutor . . . samma nummer som på de mindre ritningen . . . beroende på hur stor du vill att skriva ut att vara. För att överföra ritningen, kopiera vad som finns i varje rutnät på motsvarande rutnät på större papper. Viola . . . fotavtrycket är nu större och proportionerna är desamma.

Spåra ditt fotavtryck på kartong.
3.
Hitta en plats att göra din sand blandningen i ditt fotavtryck. Försök att hålla dig borta från områden som är i full sol, din smuts och gips blandningen kan torka ut för fort och spricka.

Om du har en sandlåda, det är ett bra ställe att arbeta. Fastställa soppåsar att innehålla din sand från sandlådan sanden. Du kan också använda trottoaren eller gräsmattan.

Om du inte har en plats utanför, du kan blanda din sand inne . . . om du innehåller sanden i en låda av något slag. Linje rutan med soppåsar för att hålla fukt från att tränga ut på golv eller matta.
4.
Nu att bli smutsig . . . detta är en stor del för barnen att hjälpa till. Blanda upp sand och vatten, till en konsistens som kommer att hålla ett avtryck. Dinosaurierna inte gå omkring och letar efter rätt sand att vandra i,. Fotspåren som överlevde är de som gjordes i de rätta förutsättningarna

Kontrollera blandningen genom att sätta handen i det ibland. Om trycket stannar, och sanden inte rinner tillbaka till intryck har du fått en bra blandning.

Om sanden sprickor och bitar falla i rösterna, då är det för torrt.

Håll blanda tills du kan göra ett avtryck som håller sin form.
5.
När du har din sand blandat, lägg ditt fotavtryck i sanden och tryck det i smeten. Ju större ditt fotavtryck, desto djupare ner i sanden du måste trycka på. När du har en tillräckligt djup spår, använd en vass pinne eller kniv för att göra "klo" avtryck i slutet av tårna.

Du kan också göra vissa skulptera med färg omrörare eller pinnar för att göra en mer realistisk prägel. Titta på egen hand eller fot för en ideal var att göra djupare avtryck: kuddar av dina fingrar eller tår, utsidan av foten, överallt där det skulle ha varit massor av påtryckningar

Placera en. remsa av kartong några inches runt fotavtryck, som bildar en cirkel ska innehålla gips, och skjut in den i sanden. Fäst ändarna med ett gem. Om du har en stor text, kan du behöva skapa en cirkel med flera bitar av papper.
6.
Blanda upp gipset, lägga en del vatten till två delar gips. Blanda till konsekvens av pannkakssmet, utan klumpar eller luftbubblor. Du kan klicka på botten av behållaren kraftigt på golvet flera gånger för att få ur luften.

gipset börjar den kemiska reaktion som hårdna så fort det är blandat, så ju snabbare du arbetar desto bättre. Häll försiktigt gips i cirkeln, låter det strömma in i fotavtryck. Häll inte direkt i tryck, eftersom plåstret kan förvränga spåret.
7.
När du har fått spår och cirkel av kartong fylld, är det dags att låta skriva ut hårdna. Låt det sitta i direkt sol över natten.

På morgonen tar du bort kartong cirkeln och försiktigt lyfta rösterna från sanden. Du kan försiktigt borsta kvarvarande sand från banan med en gammal tandborste eller pensel. Låt den gjutna fortsätta uttorkning uppåt.

tips och varningar


  • Ta dig tid att göra trycket. Men oroa dig inte om den inte visar sig . . . Eftersom du gör din egen kan du göra så många du vill, eller remake dem så många gånger som det tar.
  • Clean upp någonting som har fått gips på den innan den härdar, eller ännu bättre, använda engångsförpackningar.
  • Försök inte att representera din utskrift som något annat än vad det är . . . en hemmagjord låt.
    
    Copyright © 2011 give2all.org