välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hjälper barn observera vårtecken trädens tillväxt

Postad av : P-O Lennartsson

Våren är en underbar tid på året för att observera förändringar i naturen. Denna verksamhet får barnen ut för att lära sig om processen för våren trädens tillväxt

Du behöver:. .
Träd
Anteckningsbok eller tidning.
Penna.
Garn.
Tree Identifiering Boka (tillval).
Flower Pressmaterial (tillval).
Dragspel Boka Mall (tillval).
Färgpennor (tillval).


1.
Ta dina barn utanför och få dem lokalisera ett träd i din trädgård som ännu inte har börjat producera blad. Knyt en liten längd av garn runt en gren för att markera den som den gren som kommer att noteras under de kommande veckorna. Du kanske vill använda olika färgade garn för varje barn, att hjälpa dem att komma ihåg vilket träd de observerar.
2.
Spela in dina observationer av hur branschen ser ut. Har den svullna knoppar än? Om så är fallet, kan du räkna hur många? Rita en skiss av filialer och använda färgpennor att färglägga din teckning.
3.
Besök din träd varje dag, och registrera eventuella ändringar. När bladknoppar börjar bildas registrera storleken av knopparna i anteckningsboken. Göra skisser av hur knopparna ser vid varje besök. Är alla knopparna på grenen samma storlek? Är vissa knoppar öppnas innan andra?
4.
Om du vill skapa en tidslinje bok av denna växande process, ta ett prov av knopparna på sina olika skeden. Dessa prov kan pressas med hjälp av en blomma tryck och limmas därefter till din bärbara dator, dagbok, eller ett dragspel Book (se länk nedan för att ladda ner en gratis mall). Se till att registrera datum provet togs i anteckningsboken, tillsammans med varje prov.
5.
Fortsätt besöka ditt träd på en daglig basis tills trädet bladen är fullt uppstått. De flesta träd blad ut inom tre veckor eller mindre.
6.
Använd en guide träd identifiering för att hjälpa till att identifiera vilken typ av träd du observerar.

Tips och varningar


  • Om du har en digitalkamera kan du ta bilder på ditt träd gren varje gång du besöker och observera. Bilderna kan sedan studeras inomhus och används för att göra en tidslinje över bladet ut-processen av ditt träd.
  • Om dagliga besök inte är möjligt, rekommenderas att du besöker ditt träd åtminstone varannan dag .
  • observerar samtidigt ditt träd, omfattar observationer av andra vårtecken. Till exempel observerade spela in insekter eller fåglar i området.
  • Beakta mer än en typ av träd! Välj flera olika typer av träd och titta på blad visas. Vilka träd producerar löv först? Vilket träd har blad som ändras snabbare än de andra träden?
  • Vid inspelning förändringar i din bärbara dator, göra anteckningar om förändringstakten. Till exempel, från dag 1 till dag 2, gjorde kanske sin linda verkar inte förändras mycket. Men kanske från dag 10 till dag 11, knopp öppnat sig och är nu en liten blad. Rekord väderförhållanden såsom temperatur och nederbörd för att se om dessa faktorer tycks påverka graden av löv förändring.
    
    Copyright © 2011 give2all.org