välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera 12 volt till 6 volt DC

Postad av : Jonathan Nyberg

En 19th century ingenjör som heter Gustav Robert Kirchhoff förklarade förhållandet mellan spänning och motstånd i en krets. Kirchhoffs Voltage lag förklarar att de inom en elektrisk krets, är summan av spänningarna runt slutna av kretsen noll.



I en likström krets, elektrisk ström genom kretsen flöden i en riktning, och är av samma amperetal hela kretsen. Därför, som den elektriska strömmen flyter genom kretsen, kommer spänningen varierar beroende på var spänning mäts inom denna krets.



Att dela spänningen som kommer från en DC spänningskälla (t. ex. konvertering från 12 volt till 6 volt) och ändå följa Kirchhoffs Voltage Law, skulle du ha att konstruera en spänningsdelare inom kretsen. Detta kan göras med hjälp av två resistorer med lika resistiv värde

Du behöver:.
Två 1 kohm resistorsDigital multimeterTwelve volts likström supplyElectrical tång


1
Med hjälp av elektriska tång, vrid en av huvudrollerna i den första motståndet tillsammans med en av huvudrollerna från den andra motstånd.
2.
Anslut den fria leder från den första motståndet till den positiva polen på nätaggregatet. Anslut den fria leder från den andra motståndet till den negativa terminalen på strömförsörjningen.
3.
Slå på strömförsörjningen. Slå på den digitala multimeter och ställ in mätskalan till "Volt DC. "
4.
Fäst den svarta (negativa) multimeter sond till den negativa terminalen på strömförsörjningen. Fast den röda (positiva) multimeter sond till elektrisk skarven mellan motstånden. Läs multimeter displayen och differential blir 6V DC
.

    Previous:nothing
    Next:blommande växter i Australien
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org