välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bygga labyrinter för ett forskningsprojekt som

Postad av : Charlotte Wannberg

Oavsett om dina försökspersoner är råttor, möss, insekter eller till och med döda ting, miniatyr labyrinter är en stapelvara i många vetenskapliga experiment. När man läser om studier som innefattar sådana labyrinter, dock få människor att tänka på hur labyrinter själva görs. Skapa din labyrint vetenskapligt projekt genom en kombination av hantverksskicklighet och en testprocess som är sin egen liten del av den vetenskapliga processen

Du behöver:.
Testperson
Skiss papper.
Dator skrivare.
Stor plywoodskiva.
Craft skum.
Craft kniv.
Tacky hantverk lim.
Silvertejp.


1.
Gör preliminära tester för att avgöra hur komplicerat experimentet labyrint ska vara. Skapa provisoriska, tillfälliga labyrinter med föremål som möbler eller leksaker (t. ex. Lego u2122-bitar). Börja med en labyrint så enkelt som möjligt (bara ett möjligt "fel" varv) och ge din testpersonen en genomgång och sedan bygga in komplexitet. Gör de mest komplicerade labyrint att ämnet fortfarande kan lösa. Kom ihåg att du kanske vill ursäkta labyrintliknande byggnaden exemplar från att en försöksperson i finalen försök om du tror att hans lära under labyrinten konstruktionen kommer att påverka resultaten. Var uppmärksam på höjden på väggarna och hur höga de måste vara för att hålla ditt ämne från klättring eller titta över dem.
2.
Skapa en teckning av din slutliga testet labyrint att använda som ett mönster för din slutliga labyrint. Om du använder samma testperson från labyrinten design, skissa en ny labyrint med liknande svårigheter (dvs. jämförbar storlek och antal vändningar och återvändsgränder). Annars dra en antenn linje skiss av testet labyrinten eller ta ett flygfoto, sedan spåra det.
3.
Skriv labyrinten på ett stort pappersark. Scan labyrinten skiss och ändra storlek på en dator bildredigeringsprogram så att den skrivs ut i den storlek du vill ha. Skriva ut bilden i verklig storlek genom att skriva ut det på flera ark av normalstora papper (skriva ut utan marginaler).
4.
Montera papper labyrint på plywood. Täck plywood ytan med en blandning av en del trälim och en del vatten. Lägg arken ner, ordna dem att göra labyrinten design. Låt torka.
5.
Klipp labyrint väggar från skum. Gör rektangulära remsor lika hög som höjden du registrerats under steg 1, och så länge du kan med skum du arbetar med.
6.
Limma labyrinten väggarna till de linjer inom det linjeritning labyrint. Sprid tacky hantverk lim längs linjer på papper, lägg sedan i kanten av en skum vägg ordentligt i limmet. Trimma väggarna för att passa med hjälp av en kniv. Bifoga delar av väggen till andra delar, som behövs, genom att först limma den kortare bitar på plats, då tätning över sprickorna med remsor av tejp.

    Previous:nothing
    Next:typer av saltvatten fisk i New Jersey fack
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org