välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

globalt översvämningsrisker

Postad av : Ulf Friberg

Översvämningar kan få en rad av fruktansvärda konsekvenser för miljöer och samhällen. Dessa inkluderar död av växter, djur och människor, förstörelse av infrastruktur och mataffärer, och skapandet av ohälsosamma, sjukdomar sprids villkor. Många religioner och kulturer har berättelser som huvudnummer översvämningar som översvämma jorden orsakar omfattande förödelse. Långt från myten, globala översvämningar är en potentiell risk, de har skett i vår planets förflutna och kan uppstå igen

asteroidnedslag

Enligt National Geographic News, cirka 3,5 miljarder år sedan en asteroid kolliderade med. jorden och orsakade en massa utrotning. Forskarna fann bevis för denna påverkan i form av spherules, eller kondenserad droppar av ånga, i lager av sediment i Sydafrika och Australien. Även om det är okänt var just asteroid slog, som forskarna vet att det sannolikt slog en av jordens oceaner. Denna kollision skapade en mega-tsunami som kretsade jordklotet flera gånger, vilket påverkar samtliga världsdelar. De enda platser på planeten som inte översvämmas med vatten var dess högsta bergstoppar. Även om forskare inte har metoder för att lokalisera och spåra asteroider, har vi inte veta var alla de potentiellt farliga de som är där ute. Även om det finns program för att avleda den banor asteroider eller på annat sätt avleda dem från kollisioner, har ingen metod ännu inte visat sig framgångsrikt.

Smältande inlandsisen

Samtidigt som smälter isberg och andra ocean-burna is kan orsaka isolerade översvämningar och problem med havet kemi, smältande kust is är mer problematiskt när det kommer till eventuella global katastrof. Detta beror på vattenburna isen är redan tränger undan vattnet nedanför den, så när det smälter, påverkar det inte vattennivån i havet. Det är dock inlandsområden is stöds av kontinenter, inte havet, så när det smälter, det kommer att vara bidragande nytt vatten. Storleken på avrinning från den smältande inlandsisen vara nog för att orsaka en global översvämning, som främst skulle påverka kustsamhällen. Enligt World Watch Institute, den sista istiden Antarktis står ensamt för cirka 91 procent av isen på jorden. Om det smält helt, skulle jorden lida utan tvekan en global översvämning.

Mega-Jordbävningar

Enligt CTV News, en vetenskapsman från Oregon State University har upptäckt att den norra Stilla havet för länge sedan för en mega-jordbävning, eller ett skalv som äger 9. 0 storleksordning eller större. Dessa typer av skalv kan ge flodvågor så mäktiga att de kan förflytta hela haven och orsakar översvämning på en global skala. Till exempel i 1700 en mega-jordbävningen ursprung i nordvästra Nordamerika skapade en tsunami som korsade Stilla havet och förkrossad Japan.

    Previous:nothing
    Next:ungdomar jakt klasser i Texas
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org