välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

polariserade solglasögon säkerhet

Postad av : P-O Lennartsson

Polariserade säkerhet solglasögon är populärt med människor som deltar i utomhussporter eftersom de minskar solens sken reflekteras av ytor. De flesta normala solglasögon kommer inte polariserad, och köpa ett par polariserade solglasögon säkerhet kommer du förmodligen betala lite mer. Förutom att vara polariserad, bör säkerhet solglasögon ger 100 procent skydd UV och uppger att på deras skivbolag, plus linsen bör göras av en slagtåligt material såsom polykarbonat, som är mycket slitstarkt och kommer inte att splittras vid nedslaget.

polariserat ljus

Ljuset från solen är inte polariserad, men när ljusvågor reflekteras av en yta som vatten eller en väg, blir det polariserade. Enligt Polarization. com kan det polariserade ljuset vara horisontella eller vertikala, beroende på förhållandet mellan solen till objektet. Till exempel om ljuset är framför, bakom eller ovanför dig, då är det övergripande, men om det är på vardera sida om du ljuset är vertikal. Detta är användbart att veta om polariserade solglasögon kommer att fungera.

Polarisation skydd

polariserade solglasögon säkerhet syftar till att minska den polariserade effekten av solens reflexer. Allt om Vision säger att polariserade solglasögon säkerhet har en polariserad lins som är en specifik filter belagd på objektivet för att blockera ut det polariserade ljuset som reflekteras från solens sken.

Polarisation Test

Du kan testa något par solglasögon för polarisering. Polariserade solglasögon säkerhet fungerar bara på ett horisontellt plan. Om du sätter på ett par solglasögon och titta på en bils motorhuv eller vatten horisontellt, ska du inte se en bländning, men om du vänder huvudet åt sidan, vilket gör solglasögon vertikala ser du skenet igen.

Bästa använder

Enligt All About Vision, polariserade solglasögon säkerhet har varit populära under en lång tid med fiskare som inför den starka reflexer som kommer ur vattnet. Andra aktiviteter där polariserade solglasögon säkerhet är populära inkluderar segling, skidåkning, golf, löpning, bilkörning och ganska mycket annat utomhusaktivitet där det finns ett sken av en yta.

Ytterligare saker att tänka

Det finns vissa fall där polariserade säkerhet solglasögon är inte idealiska. Allt om Vision säger att medan de är bra för körning, kan de göra att se föremål inne i bilen, till exempel en LCD instrumentbrädan, svårt. Samma sak med LCD-instrumentpaneler av båtar. Dessutom kan GPS-utrustning eller cell skärmar telefon vara svårt att se med polariserade säkerhet solglasögon på. För att bekämpa detta, vissa polariserade säkerhet solglasögon har en gradient lins. Färgen och polarisering är mörk och stark i toppen, men nästan obefintlig i botten. Detta kommer att blockera bländning och ljus uppifrån, men ändå göra det möjligt att läsa en instrumentpanel i en bil eller båt.

    Previous:nothing
    Next:påföljder för hundkamp
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org