välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

växt buske identifiering

Postad av : Valon Istrefi

Identifiera växt buskar kan vara så enkelt som att läsa bifogade taggen eller så komplicerat som att gå ner genom en omfattande lista för att identifiera egenskaper, kontroll av dessa funktioner som gäller för mysteriet buske och skicka informationen till en lokal hortonom begär identifiering. Men det finns vissa grundläggande egenskaper att tänka på när identifiera buskar

Plats

Olika delar av landet har olika sortiment av temperatur, längd växtsäsong och regnmängder som avgör vilka växter kan växa där. Med tanke på placeringen av busken inte bara eliminerar typer som inte kan växa i denna region, men kan också lyfta fram de som är gemensamma. Veta om buske växer vilt eller har planterats hjälper till att identifiera det. Lokala nurserieswill har buskar för plantering och ett snabbt samtal eller en tur till gardencenter kan klargöra sin identitet. Om buske är vild, kommer en anläggning guide för det lokala området hjälpa.

Bark

En lätt identifierbara kännetecken är bark. Grå vanlig bark kan tyda Arrowwood, mooseberry eller barnflicka bär, medan tan bark skiljer hög buske tranbär buske. Den juneberry har mörkgrå lodräta ränder på ljusgrå bark. Texturen hjälper också. Den ninebark har peeling bark, och kaprifol har lurviga bark. Sommaren har järnek hårig fibrer, strimlad bark och Bush vallmo har vita fragmentering bark som utvecklas till mörkgrå.

Leaf

närmare granskning av bladet erbjuder många ledtrådar till identiteten hos mysteriet buske. Den typ av blad-om det är den breda blad, vanligen indikerar en lövfällande buske (förlorar löv på vintern) eller nål-formade blad vintergröna-kanterna, flikar, form, tjocklek, struktur och längd kan alla bidra till att identifiera en buske. Andra viktiga indikatorer är bland annat hur bladen är placerade på grenen, som suppleant (blad på vardera sidan växelström upp grenen) ses på creambush, mittemot förgrenade (blad parallellt med varandra) som finns på dogwoods, fläder och Viburnum, eller whorled (går runt i en cirkel upp filial) finns på California enbär. Formen på bladet ärr kvar på grenen-smala, breda eller sköld-formad-är också en utmärkt indikator

Frukt

När de blir tillgängliga färgen (den röda bär av järnek, winterberry och. röd aronia buskar), form, typ, tjocklek, struktur och ovanliga egenskaper frukt hjälper också identifiera buske. Till exempel, frukten av den franska kvasten sitt ursprung i 4-tums håriga baljor, och mormon-te har små koner eller hängen (cigarr-liknande utväxter på kvist-slutar som fitta pil och lagerblad pil) som är ca 2/5- tum lång som frukt.

blommor

När det är säsong, blommor som prålig doftande vita, lila eller rosa blommor i lila göra identifieringen enkelt som gör den intensiva doften av kaprifol.

Mått

Vissa buskar som t. ex. snäcka, timjan och lavendel förblir små och låg på marken, därav uttrycket "subshrubs". Andra exempel på storlek busken /litet träd kategori där, under gynnsamma förhållanden, buskar växa så högt som 30 meter. Dessa inkluderar håna orange, trollhassel, azalea och idegran.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett enkelt battlebot
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org