välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en mini-förstärkare

Postad av : Camilla Näslund

Elektriska förstärkare kretsar används för att öka spänningen i en AC-signal. Vissa förstärkare, till exempel en klass-B förstärkare, har hög effektivitet, hög förvrängning förstärkare. En sådan förstärkare skulle användas när en hög effekt elektrisk signal krävs.



När en high-fidelity elektrisk signal krävs (t. ex. för ljud signalförstärkning) Det kan vara användbart för att fabricera en förstärkare tillverkad av en operationsförstärkare integrerad krets.



en operationsförstärkare, eller "op-amp" för kort, är en integrerad krets som är tillverkade för att high fidelity signalförstärkning.

Du behöver:
LM158 operativa amplifierElectrical wireElectrical pliers1 1-kohm resistor1 5-kohm resistor1 12V-DC supply2 ringformad terminaler


1
. . Klipp fem bitar av elektrisk tråd och band 1 /2 tum av isolering från ändarna på varje ledare. Placera en ring terminal över ena änden av de första tråd, och löd terminalen till kabeln. Placera en ring terminal över ena änden av den andra tråd, och löda kabeln till terminalen.
2.
Tvinna samman den fria änden av den första kabeln tillsammans med op-förstärkaren utgång pin, och med en av de 5-kohm motstånd leder. Löd elektriska gemensamma.
3.
Tvinna samman den fria sladden från 5-kohm motstånd, tillsammans med en av ledarna från 1-kohm motstånd, och med op-förstärkaren inverterande ingången stift. Löd elektriska gemensamma.
4.
Twist ihop ena änden av den tredje tråden till "GND" (kan också vara märkt som "V-") stift på OP -amp, och löda kabeln till stiftet. Twist ihop ena änden av den fjärde kabeln till fria leder från 5-kohm motstånd, och löd den elektriska gemensamma. Tvinna samman de lediga ändarna av de tredje och fjärde ledningar och montera Parvis tvinnade till den negativa terminalen på strömförsörjningen.
5.
Twist ihop ena änden av det femte tråd med "V +" stift på op-amp, och löda kabeln till stiftet. Fäst den fria änden av den femte kabeln till den positiva polen på strömkällan.
6.
Tvinna samman den fria änden av den andra kabeln till den icke-inverterande ingången stift på OP -amp, och löd anslutningen.

tips och varningar


  • Förstärkaren ingången är ringen terminalen till den andra tråden, medan förstärkarutgången är ringen terminal ansluten till den första tråden.
    Previous:nothing
    Next:växt buske identifiering
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org