välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

torskfisket i Norge

Postad av : Camilla Näslund

Norge är ett litet land med en av världens längsta kustlinjer erbjudande goda möjligheter för sportfiske i öppet vatten. Torsk är kanske den vanligaste fisken i Norge kustvatten och knappast en by eller stad i Norge är inte streckade i början av våren med hyllor av torsk längs kusten torka i solen

Du behöver:.
Testperson .
Skiss papper.
Dator skrivare.
Stor plywoodskiva.
Craft skum.
Craft kniv.
Tacky hantverk lim.
Silvertejp.

Torsk och Norge

Torsk är rikligt förekommande i norra Atlanten, och med tanke på Norges läge, är det en stapelvara i norska kosten samt en stor exportvara för Norge. Lekplatserna för torsk sprida längden av den norska västkusten med de mest aktiva område som lekplatser i Lofoton öarna regionen, en av de mest natursköna kustområden i hela Norge.

Torsk Migration

I våren ung torsk vandrar mot Finnmark, den nordligaste län i Norge och detta är toppen för fiskesäsongen i Lofoton som följd. Många metoder används kommersiellt inklusive bottentrålning och danska snurrevadar -. En liten trål nät med tunga linor



När torsken skördas de ofta kan torkas på trä rack på stranden som skall användas under hela året. Det kalla vädret skyddar dem från insekter och är idealisk för torkning av torsk.

Privat Fiske

Använda ett lockbete och ett metspö för att fånga torsk i Norges kustvatten är gratis. Ingen licens krävs. Detta gör ett torskfiske av de mest prisvärda saker du kan göra i Norge. Den vanligaste metoden är att ta en liten båt ut på djupt vatten i en fjord och fisk med hjälp av lämpliga beten som är vanliga på norska närbutiker och bensinstationer. Det finns gott stugor som kan hyras i och nära Norges många kustbyar. Det är också möjligt att fiska från stränderna i områden som verkar ha djupt vatten längs fjordarna och klippor längs kusten.

Utrustning

Torsk simma på djupt kallt vatten. De bor i tidvattenszonen ner till djup om cirka 1. 800 meter. Som ett resultat av torsk lockar kan vara ganska tungt väger så mycket som 10 gram. Med tanke på storleken på torsk är det viktigt att ha en av spö som tål vikter upp till 60 pounds.

Torsk Använder och näringslära

Torsk säljs i Norge i skivor, filéer och hela fisken. Det är den viktigaste ingrediensen i Norge ökända traditionell maträtt lutfisk känd för sin starka fisk smak och gelatinliknande konsistens. Det är en källa till stor näringsvärde samt och fiskleverolja säljs i flytande och gelcap form hela Norge på grund av dess rika halten av vitamin D som ett botemedel för den långa, mörka vintern Norge.

    Previous:nothing
    Next:små djur i regnskogen
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org