välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om marina uttrar

Postad av : Jonathan Nyberg

Den marina utter (även känd som Lontra felina) är den minsta av alla utter arter. Den marina uttern lever längs västkusten av Sydamerika, bebor stränder i Peru, Argentina och Chile. De äter en allätare kost, främst bestående av krabba, musslor och andra oceaniska ryggradslösa. Den marina uttern även byte för valar, hajar och ibland stor fisk. Från och med 2010 är de på de hotade arter listan

Du behöver:.
Testpersonen
. Skiss papper.
Dator skrivare.
Stor plywoodskiva.
Craft skum.
Craft kniv.
Tacky hantverk lim.
Silvertejp

Fysiska egenskaper

Den marina uttern 3 -. Till 4-meter lång, och väger 8 och 13 kg. Uttern har mörkbrun päls, med ett lättare sårbara och hals. Dess päls består av en tjock, kort och tät bottenull som håller djuret varmt, och en längre överrock som hjälper stöta bort vatten. Den marina Otter har en kort svans som hjälper den i dykning för mat, och simfötter att driva djuret genom vattnet.

Habitat

Den marina uttern lever bara i havet livsmiljö på södra halvklotet. Dess naturliga livsmiljö är på den västra kusten i Peru, Argentina och Chile, där uttern lever klippiga stränder och outcroppings, och är föremål för stark vågor och vatten svall. Den marina utter kommer att bygga en lya för säkerhet och till hus ungar (beroende på säsong). Dessutom kommer den marina uttern ibland göra ett tillfälligt flytta till sötvatten floder och vattendrag för att samla mat.

Kostbeteende

Den marina utterns diet består främst av oceaniska byte. Kräftdjur som räkor och krabbor och blötdjur som musslor är gemensamma häftklamrar av uttern kost. Dessutom kommer små fiskar, däggdjur och fåglar fångas och ätas. Marine utter har ibland observerats äta frukt och vegetation. Den marina uttern är främst som en opportunistisk allätare. Uttern äter allt som är tillgängligt i viss miljö och årstid.

Utrotningshotade Status

Från 1982 till 1994, var den marina uttern som "sårbar" på de hotade arter listan. Från 1994 fram till 2010, är den marina uttern officiellt betraktas som "utrotningshotade". Detta utter är i farozonen på grund av ökade förlusten av livsmiljöer. Tjuvjakt, jakt och mänskliga intrång-genom industrialisering och markanvändning-också har begränsat Otters livsmiljö. Dessutom, destruktion av utterns födokällor ett hav kräftdjur-har begränsat ökningen av utter populationer.

Life Cycle

Den marina uttern har observerats parning, monogamously, för livet. December och januari är de månader då utter kompis, med födslar som inträffar i februari och mars, som till dräktighetstiden är 60 till 65 dagar lång. Normalt är två till fyra ungar föds per kull och stannar kvar med föräldrarna i minst 10 månader innan han blev självständig. Den marina uttern dagaktiva, vilket de flesta av dess verksamhet sker på dagtid.

    Previous:nothing
    Next:beskrivning av en Likriktardiod
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org