välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gemensam ström promelas

Postad av : Jan-Olof Stoor

promelas är vanliga i sjöar, bäckar och dammar i hela världen. De är en viktig del av näringskedjan, eftersom de är en viktig födokälla för större fiskar, fåglar och även människor. Det finns över 2. 100 arter av promelas fördelas över hela Nordamerika. Många små, unga fiskar felaktigt kallas "promelas" på grund av sin ringa storlek. Men promelas är faktiskt en vetenskapligt definierade familj av fiskar som kallas Cyprinidae.

Blacknose Shiner (Notropis heterolepis)

Denna gemensamma elritsa lever i små bäckar och dammar som är grunda och fulla av ogräs. Den Blacknose Shiner bebor de stora sjöarna och Mississippi avloppssystemet. Det lever främst på botten vegetationen tidigt på morgonen eller sent på dagen. Det känns igen på den svarta rand som sträcker sig från nosen längs sidolinjen till svansen. Ovanför den svarta linjen på Blacknose är grön, i kontrast med en vit mage.

träns Shiner (Notropis bifrenatus)

Intervallet för träns Shiner går från New York till North Carolina, särskilt i avlopp i Virginia och Neuse Rivers. Den träns Shiner är ett utbrett elritsa arter funna i en mängd olika vatten så länge de är varma och stilla eller mycket långsamma. Den lever i små bäckar och dammar, och även större sjöar och floder där vattnet är långsam. Den träns Shiner föredrar livsmiljöer där det finns en måttlig mängd vegetation, vanligen över lera, sand och skräp. I den södra delen av sitt utbredningsområde kan den leva i något bräckt vatten. Tygeln Shiner flöden under dagen och äter huvudsakligen små insekter, märlkräftor, kvalster vatten, mollusker, och växtmaterial. Det tar mat från både ytan och botten av vattnet.

Karp (Cyprinus carpio)

karp är den största medlemmen av elritsa familjen. Införts i Nordamerika vattendrag år 1876, har den sedan spridit sig över hela kontinentala USA. Även om det kan hittas i nästan alla vattenlevande livsmiljö föredrar karp det varma vattnet i åar och sjöar som har leriga bottnar. Karp betar främst plankton, insekter och vattenväxter. Även karp är en vanlig fisk för spel, med vissa individer som fångas väger i u00A3 50 olika, är de fortfarande betraktas som en olägenhet på grund av deras matvanor, som tenderar att gräva upp växter, vilket resulterar i molnighet och Muddy Waters.

    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera 12 volt till 6 volt DC
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org