välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om utrotningshotade uttern

Postad av : Jeanette Morales

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Utter är däggdjur som lever i Stilla havet, inre floder och vatten nära alla kontinenter utom Australien och Antarktis. De har jagats i nästan 300 år, vilket deras befolkningar till randen av utrotning många gånger. Senaste aktivitet med humana samhällen och djurs rättigheter grupper har bidragit till att återinföra populationer av utter i naturen i hopp om att upprätthålla den känsliga ekosystem som uttern är en del av, men deras antal fortsätter att minska. Utter kan bara överleva på den utrotningshotade listan under en begränsad tid, om de blir utrotade eller börjar frodas igen.

1700

Så långt tillbaka som mitten av 1700-talet om inte längre, har uttrar jagats i Stilla havet. År 1741, George Stellers, en arktisk utforskare stött tusentals av utter på Berings ö, där han och hans besättning dödade och åt över 700 av dem. När de återvände till Ryssland med skinn, beställde kejsarinnan, Katarina den stora, själv en kappa som täcker från halsen till hennes anklar, tillverkad helt i utter päls. Denna utveckling banade väg för den oljerika pälshandeln som skulle föra utter populationer under 5 procent av sin ursprungliga antal.

Tidigare historik

ryssarna var länge anses vara den främsta orsaken till utter befolkningens nedgång på grund av deras slaveri av Alaskas aleutiska folket och tvinga dem att jaga och döda uttrar för dem. Amerikaner, speciellt i Kalifornien, är också ansvariga för att ha dödat tusentals av utter under de senaste 100 åren. År 1972 uttrar blev lagligt skyddad, men på grund av oljeutsläpp och andra mänskliga engagemang, deras antal fortsätter att vara hotfullt låg.

Rättslig ställning /Skydd

Endangered Species Act (ESA) skyddar den kaliforniska uttern som gör kalifornisk lag. Dessutom är norra havsutter skyddas även av ESA. Konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter (CITES) listar alla arter av utter i sin första tillägget, som listar alla arter som inte kan handlas kommersiellt. Slutligen är alla havsuttrar i USA som skyddas av US Marine Mammal Protection Act, som inte bara skyddar dem från att dödas utan också från att bli trakasserade.

Otters

Otters är en del av vessla familjen. De har en vattentät päls som är det mest tät päls av alla slags djur, allt från 250. 000 till 1. 000. 000 hårstrån per kvadrattum, vilket håller dem torra och varma även i de kallaste vatten. Utter kan växa från 3 till 8 meter lång och väga mellan 30 och 80 kg, med hanar som väger lite mer än honorna. Män lever 10 till 15 år med kvinnor som lever nästan fem år mer än hanar.

Hot

Det största hotet mot havsuttrar jagas, trots deras skyddade status enligt nationell och internationell lagstiftning. Bortsett från jakt, är havsutter extremt negativt från oljespill och kemisk förorening, vilka båda störa uttern päls förmåga att hålla dem varma och torra. Slutligen, genom överfiske vissa populationer av fisk, har man infört ett nytt hot mot uttern, späckhuggaren, som har börjat att jaga utter på grund av bristen på fisk det vanligtvis äter.

    Previous:nothing
    Next:tekniker för att spara el
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org