välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tekniker för att spara el

Postad av : Ulf Friberg

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

Det finns bokstavligen hundratals sätt att minska din elförbrukning. Många av dessa vägar är enkla att nå och ta lite att ingen extra ansträngning. Lärande dessa tekniker kan ta lite tid, men så småningom kommer de att bli andra natur. Inte bara kommer du ha en mer energieffektiv hem, kommer du även spara pengar.

Vitvaror

Vitvaror är några av de största el slösaktiga. Även när den är avstängd, kan apparater använder el. Dra alltid ut apparater när du inte använder. Försök att multi-task apparater så mycket som möjligt. Bara öppna kylskåpet när du tar ut mat. Låt inte dörren stå öppen. Torka kläder ute på en linje och endast använda den tvättmaskin och torktumlare på natten. Stäng av datorer och andra apparater när de inte används.

Windows

Installera mörkläggningsgardiner över alla fönster i hemmet. Detta kommer att förhindra överhettning av solens strålar, skära ner på el som används i luftkonditioneringar. Låt solljus för att komma in under vintermånaderna. Använd dubbel spröjsade eller energieffektiva fönster där det är möjligt. Öppna fönster för naturlig luftcirkulation under milda temperaturer.

Isolering

Isolera så mycket av ditt hus som möjligt, inklusive golv, väggar och tak. Använd minst 50mm av isolering i tak och väggar. Överväg att lägga till en strålande hinder för vinden för att hålla värmen under sommaren och värme på under vintern. Stäng av oanvända skorstenar för att förhindra att värmen från spännande eller in. Gå inte in på vinden på dagtid under sommaren, och inte gå in på natten under vintern.

Matlagning

När det är möjligt, tillaga flera måltid är värt av mat på en gång. Använd mikrovågsugnen när det är möjligt, den använder mindre el och kockar mat snabbare än ugnen. Cook en maträtt måltider för att eliminera behovet av att använda flera element. Simmering vätska brukar räcka för att laga de flesta vattenbaserade livsmedel.

Belysning

Använd energieffektiva lampor för att förhindra alltför energianvändning genom halogenlampor. Använd genomskinliga lampskärmar ge förmåga att använda lägre glödlampor. Slå inte på lampor under dagen, om möjligt. Använd mindre lampor istället för stora storbildsprojektor. Släck ljusen när du inte använder.

Aktiviteter

Duscha hellre än att bada. Duschar använda mindre varmvatten, som skär ner på den el som varmvattenberedaren använder. När det är möjligt, minska bad till varje två till tre dagar. Utför varm uppgifter, såsom att köra ugnen och torktumlare, under natten när mindre energi krävs för att hålla hemmet cool. Rörelseresultatet dessa apparater på natten på vintern kommer också hjälpa till att hålla huset varmare.

    Previous:nothing
    Next:gemensam ström promelas
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org