välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur högtrycksnatrium lampor fungerar?

Postad av : Ulf Friberg

Högtrycksnatrium lampor är en särskild typ av ljus som skapar en uppskattad gyllene glöd med endast en bråkdel av den energi som andra ljus ta. Dessa lampor har en mängd olika applikationer, och arbete på grund av egenskaperna inneboende i natrium gas. Lågtryck lampor ta flera minuter att ladda upp och svalna innan de kan sättas på igen, men högt tryck ljus reagera snabbare

Natrium Lights

Natrium lampor fungerar på ett mycket liknande metod för att lysrör, kvicksilverånga och metall lampor halogenidföreningar. Den främsta skillnaden mellan natrium lampor och lysrör är frånvaron av beläggningar i natrium lampor. Lysrör producera ljus av energigivande ett inre beläggning på lampan genom gasen, medan natrium lampor faktiskt Spänningssätt natrium gas instängda lampan att producera ljus.

Belysning Process

Natrium lampor har ett element inne i glödlampan som gör att en elektrisk ström att cirkulera genom ljuset systemet. Denna ström är noggrant kontrolleras av ett förkopplingsdon som minskar spänningar och nuvarande cyklerna till rätt nivå. Eftersom denna el passerar genom gasen, det ger en del av sin energi till natriumatomer. Elektronerna i atomerna stigande energi nivåer, och som den nuvarande cykeln passerar de hoppar tillbaka igen, och släppte sitt överskott energi i form av ljus fotoner.

Högt tryck och lågt tryck

Den primära fysiska olika mellan hög tryck och lågt tryck ljus natrium är den mängd gas som används. Eftersom högt tryck gas ljus innehåller mer natrium gas, tenderar de att vara ljusare och ge en ljusare, mer gyllene glöd. Lågtryck ljus tar längre tid att starta eftersom de har färre atomer att reagera på den elektriska strömmen, som i sin tur måste bygga för en längre period innan kanaliseras via glödlampan.

Fördelar

Högtrycksnatrium lampor är mycket energieffektiva, särskilt i jämförelse andra med hög intensitet alternativ ansvarsfrihet belysning. Detta gör att användare kan spara pengar om de planerar att ha lyset på under lång tid. Högtrycksnatrium lampor har lågt index färgåtergivning, vilket begränsar deras tillämpning på områden där färg på belysning är inte viktigt.

Använder

Högtrycksnatrium lampor används i bygg-och offentlig belysning där ljus hålls på för långa tidsperioder. Parkering ljus, ljus vägbana och ljus säkerhet all användning natrium gas. Natrium lampor är också mycket populära inom hydrokultur, där ljuset utbud av natrium lampor faller inom acceptabla våglängder för växter att leva på.

    
    Copyright © 2011 give2all.org