välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad gör bevingade termiter ut?

Postad av : Valon Istrefi

Finns i hela världen, termiter kända och impopulär för sin glupande trä-ätande aptit. I samhällen som använder trä som ett gemensamt arkitektoniskt material kan termiter utlösa otrolig skada. Termiter kan också bli en källa till stor fascination. Deras intrikata sociala struktur påminner om myror, men med ett antal unika egenskaper. Bevingade termiter som har ett särskilt intresse för vissa, eftersom de är kungar och drottningar av termit samhället

Du behöver:.
Mineral eller rock prover.
Skala.
u00A3 2
 slägga (tillval).
Mejsel (tillval).
Handskar.
Skyddsglasögon.
Rock torktumlare.
Assorted tumbling gryn.
Vatten.
. Grus och sand (valfritt)

Helhetsintryck

Som alla insekter, termiter har tre huvudsakliga kroppsstrukturer: huvud, thorax och buk. Huvudet är centrum för sensorisk utrustning såsom ögon och antenn, och det är också där termiter "mandibles och munnar finns. Bröstkorgen mitten av kroppen där benen, och i vissa fall vingarna, är belägna. Buken är den bakre delen av termit, och det hus de flesta av insekternas inre organ.

Wing Pads

Winged termiter är inte en särskild ras eller art, utan snarare eliten av termit samhället. Medan de flesta termiter tillbringa hela sitt liv att samla mat, fostra de unga, och försvarar kolonin, en liten andel har både förmågan att föröka sig och vingar för att genomföra dem långt borta. Innan deras vingar vecklas ut, har de dock bara två "vingar kuddar" som finns på baksidan av deras bröstkorgen. Dessa små noder mogna så småningom, groning till vingar.

Kings

Det finns två typer av bevingade termiter. Den första är kungen termit, som är bland den enda manliga termiter i hela kolonin. De flesta termiter är infertila kvinnor, medan alla män är fertila och är avsedda att koppla ihop med en drottning att starta en egen fjärran koloni. Under parningstiden kommer hannarna lämnar kolonin och flyga iväg, dras till feromoner av unga drottningar. Om drottningen godkänner honom, de kommer obligation för livet, blir kungen och drottningen av en ny koloni.

Omogna Queens

innan de har lämnat kolonin, unga drottningar vingar idrott så delikat och majestätiska som sina manliga motsvarigheter. De är den enda kvinnliga termiter med förmåga att para sig och producera barn, och under loppet av deras liv kommer de att ge upphov till tusentals. När de är gamla nog, flyger de iväg från kolonin och titta en lämplig plats för sitt nya hem. Medan bevingade, kungen och drottningen ser likadana ut.

Äldre damer

När de har lugnat ner sig, fäller både kungen och drottningen sina vingar. För en kort stund, fortsätter de att ser likadana ut, men så småningom drottningens buk sträcker sig till två gånger sin ursprungliga längd som hennes fortplantningsorgan mogna. Även om de inte längre har sina vingar för att skilja dem från andra kaster, i detta skede drottningar lätt igen den tunga omkrets av de bakre kvartal.

    Previous:nothing
    Next:hur är gräs utsäde som produceras?
    
    Copyright ©2011