välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fördelarna med rättsmedicinska entomologi

Postad av : Ulf Friberg

Alla som såg CSI eller annan processuella brottslighet visa har hört talas om kriminaltekniska entomologi. I grunden är kriminalteknisk entomologi studier av insekter som de avser brott. Dessa brott behöver inte vara våldsamma eftersom de vanligtvis är i TV-program, på grund av den totala förekomsten av fel i våra dagliga liv, kan kriminaltekniska entomologi också användas i civilrättsliga frågor. Information kan vinnas genom närvaron av dessa insekter som annars inte bli upptäckta.

Fördelar i Dating brottsplatser

Trots starkt överdrivna på processuella brottslighet visar, flugor livscykel blåsa och skalbaggar är vanliga nog att vara en fördel när dating brottsplatser. Målet för rättsläkare, medicinsk examinator och obducenten är att räkna ut vad som är känt som "döden intervall" och-tillsammans med en förkärlek för döda kroppar-insekter har en konstant livscykel. De dödas bok livscykel går från ägg till larv till puppa, som sedan resulterar i en vuxen flyga. Dessa insekter tillbringar större delen av sin tid i larver form (och det är i detta skede som de är mest lätt att känna igen på ett lik) och ålder på larven kan bedömas utifrån vissa fysiska egenskaper. Den tid en fluga eller skalbagge tar att gå igenom de fyra stegen i sin livscykel har varit väl underbyggd och dokumenterat och gör det mycket mer tillförlitliga än andra faktorer (såsom nedbrytning av kroppen) i datera döden intervallet.

Fördelar i att upptäcka DNA och toxikologi

Samtidigt som mer påtagliga bevis kan torkas ren eller kastas bort, buggar som är benägna att bita människor (t. ex. myggor) har möjlighet att behålla DNA från deras senaste måltid i sin mag- trakter. Denna lilla och ofta ignoreras detalj kan länka inte bara en möjlig gärningsman till en brottsplats, men offret också. Ruttnande kroppar saknar ofta vätskor (blod och urin) är nödvändiga för att utföra vissa döden tester. Dock funnit någon insekt i sitt larvstadium på kroppen har förbrukats tillräckligt med kött för att möjliggöra toxikologiska tester som skall utföras på insekter eftersom deras mjukdelar skulle ha absorberat oavsett var i kroppen.

Fördelar i tvistemål

När det gäller civilmål, kan kriminaltekniska entomologi användas för att fastställa försummelse eller missbruk. Bevis på buggar i ett hem eller kontorsbyggnad kan presenteras i process mot hyresvärdar eller fastighetsägare. Fel i exterminator att fullt ut bli ett hus av skadedjur också kan bevisas detta sätt. I företag som har stora mängder lagrade mat, kan kriminaltekniska entomologi användas för att bevisa detaljhandel eller tillverkning felbehandling i instanser när insekter förekommer.

    Previous:nothing
    Next:antika romerska medicinska instrument
    
    Copyright © 2011 give2all.org