välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rättsmedicinska instrument

Postad av : Stefan Svensson

Forensics är det område där lag samverkar med avseende på vetenskaplig medicin. Dess roll är att vetenskapligt fastställa fakta i de fall och incidenter ställs till civilrättsligt eller straffrättsligt. Det finns ett antal grenar av kriminalteknik, att alla som använder sig av olika instrument få en mer fullständig vetenskaplig förståelse av den bevisning som presenteras för dem.

Mikroskop

Mikroskop är ett centralt verktyg för att identifiera spår bevis som inte kan ses med blotta ögat. Kriminaltekniker använda dem för att leta efter mikroskopiska partiklar som finns i både konstgjorda och naturliga produkter. Exempel på deras användning är bland annat att identifiera rester av krut, blod, narkotika, fibrer kläder och färg. Forensic mikroskopi använder sig av en mängd olika mikroskop som akustisk mikroskop, optiska mikroskop, atomära mikroskop kraft och elektronmikroskop.

Gaskromatograf /masspektrometer

Gaskromatografen /masspektrometer är ett avancerat instrument som kan fysiskt isolerade kemiska föreningar från varandra och identifiera dem separat. Det används av kriminaltekniska kemister för att identifiera små prover av giftiga kemikalier som finns i offrets kropp eller i analysen av bevis som tagits från en brottsplats.

Röntgen

X-strålar är en genomträngande strålning som används av kriminaltekniska radiologer att studera den mänskliga kroppens inre. En röntgenapparat tar en ögonblicksbild av ett organ som kan användas för att identifiera främmande föremål, brutna ben, tänder och projektil vägar. Enligt den viktorianska institutet för rättsmedicin, var röntgenbilder användes första gången i kriminalteknik 1895. Påvisande av att en kula var in i ett pistolskott offrets ben framgångsrikt användes av åtal i ett mordförsök fall.

3-D Imaging Technology

Utvecklingen i 3-D bildteknik och befintliga magnetisk resonanstomografi och multi -slice datortomografi har lett till skapandet av den "virtuella obduktionen". Den "virtopsy" har utvecklats vid universitetet i Bern s institutet för rättsmedicin, Schweiz, och tillåter forskare att se och undersöka det inre av människokroppen i tre dimensioner i en icke-invasiv sätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org