välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

egenskaper azurit

Postad av : Charlotte Wannberg

Azurite är en mörkblå mineral. Det är en kopparmalm som ofta former i prismaformade kristaller, vilket gör det till en favorit prov för rock samlare. En av de egenskaper azurit är dess mjukhet. Azurite görs till pärlor för smycken och mals till pulver för att användas som pigment till målningsfärger. Mineralet också tros ha helande egenskaper och för att bidra till att lugna känslorna.

Mineralogi

Azurite är en kopparkarbonat mineral. Dess färg varierar från medium till mycket mörkt blå, och den har en glaskroppen, eller glasartad, utseende. Azurite ger en ljusblå strimma när skrapade över en mineral strimma tallrik. Dess hårdhet varierar från 3,5 till 4, vilket placerar den mellan kalcit och fluorit på Mohs hårdhetsskala. Har

Azurite hittats i många olika former. I sin kristall form, tar det ofta ett prisma eller tabellform form, och kristallen ansikten har ofta strimmor eller repor. Azurite kan också ske i form av tunna nålar, verkar fibrer, eller ens finnas i icke-kristallina klumpar. Dess vackra blå färg och sina rörliga utseende göra det attraktivt för rock samlare.

Azurite finns i hela världen där det finns fyndigheter av koppar. Den är nära förknippad med det gröna mineralet malakit, en annan kopparmalm, och de två mineraler är ofta förekommer tillsammans. Deras kemiska sammansättning är mycket lik.

Pigment

En av de egenskaper azurit är dess djupblå färg. I århundraden har den mjuka mineral varit grunden i pulverform och används som pigment för färg. I Europa under medeltiden var azurit populär som en blå pigment. Mineral användes också i stor utsträckning i Kina, liksom Japan och Egypten.

Azurite gjordes till pigment helt enkelt genom att mala det, tvätta den och siktning ut alla andra bitar av berget. Grovmalet azurit producerar ett mörkt blått färgämne, men att mala det till ett fint pulver ger en ljusare nyans. Under århundradena har Azurite som användes i vissa medeltida målningar långsamt oxideras i en mörk grön färg.

Samla in och smycken

På grund av azurit skönhet är det som samlas in för dess egen skull. Rock samlare och geologer kan lägga mineral i en monter eller bara ställa den på en hylla i hemmet.

Azurite är också slipats och polerats till smycken, speciellt i pärlor. Mineralet är ganska mjuk, vilket gör att den kan relativt lätt formas och poleras. De slipade azurit kan tumlade in pärla form och borrade ett hål så att kulorna kan uppträdda på ett halsband. Större bitar av azurit behandlas ofta som hängen. />
Eftersom azurit och malakit är så lika, ett enda prov kan omfatta både mineraler. Dessa prover visar både blå och gröna färger och är utmärkta val för hängande smycken.

Metafysiska Properties

En del människor tror att kristaller har läkande egenskaper. Den blå färgen representerar kommunikation. Människor som lär sig att meditera kan hålla en azurit kristall, som tros kunna hjälpa dem att lära sig att slappna av och släppa gamla vanor att tänka. Azurite förknippas med den femte och sjätte chakra, som svarar mot hjärtat och ryggraden, respektive. Anläggning eller gnugga stenen är också tänkt att bidra till att lugna känslorna och minska depression och ångest.

    
    Copyright © 2011 give2all.org