välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

afrikansk regnskog växter & djur

Postad av : Valon Istrefi

Regnskogen i centrala Afrika är den näst största regnskogen i världen. Enligt Blue Planet biom, regnskog populationer står för mer än hälften av världens växt-och djurarter. Året-runt milda temperaturer och kraftiga regn är ett perfekt landskap för både växter och djur. Varje regnskog har arter som är unika för sitt område

Träd i den afrikanska regnskogen

Träd står för merparten av de växter i regnskogen, 70 procent av den totala växter enligt Blue Planet biom. Eftersom regnskogen är en tät landskap, har det fyra lager: den framväxande, övre tak, undervegetation och skogsmarken. Kokospalmer är vanliga i den afrikanska regnskogen. Den Kapok träd, en av de högsta arter regnskogen, finns även i Afrika.

Växter i den afrikanska regnskogen

Plant liv i den afrikanska regnskogen är mycket anpassade till omgivningen. Eftersom regnskogen är oftast en mörk och fuktig område med kraftiga regn, växter har ofta oljiga ytor eller stora blad för att hjälpa dem göra det bästa av detta klimat. Vissa typer av växter, såsom orkidéer, växer direkt från regnskog. Vines är också vanliga i regnskogar. Det finns 2. 500 arter av vinstockar i regnskogen, t. ex. lianer och slingerväxter rotting, enligt Blue Planet biom.

Däggdjur Native till Afrikanska Rainforest

Flera däggdjur lever i den afrikanska regnskogen. Rainforest däggdjur kan vara mycket färgglada och är anpassade till liv i träd eller i mörka, fuktiga områden. Exempel på afrikanska regnskogen däggdjur omfatta elefant, schimpans och Linne's lättja.

Fåglar hemma i Afrika Rainforest

På grund av den stora mängden träd i regnskogen, flera fågelarter kallar området hem. Papegojor är de mest vanliga fåglar i regnskogen. Det finns flera typer av papegojor. Alla papegojor är färgglada och lätt igenkännbart. Rovfåglar är också vanliga i den afrikanska regnskogen. Ugglor, örnar och gamar är några exempel av rovfåglar som lever i detta klimat.

Reptiler och amfibier i Afrika Rainforest

Det fuktiga klimatet, tät undervegetation och stora träd befolkning gör regnskogen en idealisk livssituation för amfibie djurliv. Den g u00B7 nther s taggig ödla hör hemma i Afrika regnskogen. Lizard är en svart och vit randig groddjur, som lever i träden i regnskogen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org