välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om skal sjöborre

Postad av : Jeanette Morales

Ca 700 sjöborre arter är kända över hela världen. Dessa ocean invånare är i samma familj som sjöstjärnor, dollar sand och sjögurkor. Att flytta runt korallrev och stenar, sjöborrar använda taggar tillsammans med röret fötter på deras undersida som styltor. De flesta sjöborrar som sköljer upp på stranden består av endast deras skal, som ofta säljs i souvenirbutiker

Struktur

Sjöborrar tankar, eller tester, är runda och består av skelett-liknande plattor sammansvetsade. Plattorna är tillverkade av höga halten av magnesium kalcit, är ordnade i kolumner under huden. Regelbundna sjöborrar har 10 dubbelrum kolumner med plåtar. Det finns två stora öppningar i test: peristome, där munnen öppnas och de periproct, som är en flexibel klädd membran som innehåller anus

skydd

ryggrader, stundtals mycket skarp, sticka ut från ett hav. urchin skal som skyddar den från rovdjur t. ex. havsuttrar. Kulan-och ledskål förenar ryggraden och skal låta taggarna att peka i många riktningar.

Typer

Vuxen sjöborre tester varierar i storlek från 1 till 4 inches och kan vara svart eller en mängd av rött, lila, grönt och bruna nyanser.

Funktion

Sjöborrar skal skyddar organisms känsliga organ och dess eftertraktade rom.

Crafty Använder

spröda sjöborre skal torkas och målade för användning i många hantverk efter att ha plockat upp på stranden eller vid souvenirbutiker. Några användningsområden för skal sjöborre inkluderar ljusstakar, skålar och dekorativa julprydnader.

    
    Copyright © 2011 give2all.org