välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fem olika typer av väderkartor

Postad av : Jan-Olof Stoor

Väderkartor visa olika väder indikatorer för att berätta om rådande väderförhållanden i ett område. Väderkartor finns i olika typer, berättar en annan historia väder med var och en. Vissa kan visa det atmosfäriska trycket, eller temperatur. Vissa visar också flera typer av uppgifter i syfte att ge en väl avrundad uppgift om väderförhållandena i ett visst område.

Tryck Maps

Pressure kartor mäts i millibar, och tala om för läsaren där det finns höga atmosfäriska tryck, jämfört med genomsnittet havsnivå tryck, och där det finns lågt lufttryck. I allmänhet högtryck områden gör att luften är mycket stabil, och vanligtvis betecknar goda väderförhållanden. Lågt tryck, å andra sidan, innebär att luften är mindre stabil, kan moln form och regn eller stormar skulle kunna bli följden. Enligt Väder frågorna (se referens 3) låg och hög lufttryck system orsakas av uppvärmning och kylning av luft massorna, de varierar dagligen

Station Model Maps

Station-modellen Kartorna visar väderförhållandena vid ett. särskilt väderstation. De rapporterar om alla typer av väderförhållanden, såsom temperatur, fuktighet, luft tryck, moln eller vindhastighet. Station-modellen kartorna är skrivna på meteorologiska symboler som betecknar olika väder och vind, och större kartor område görs genom att kombinera stationen-modellen kartor från flera stationer.

Aviation Maps

Aviation kartor är levande väder kartor specifikt innehåller information som behövs för säker flygning eller flygplan. Information såsom vindhastighet och vindriktning, daggpunkt, flyg rådgivande information, tillfälliga flygrestriktioner, cool och varm fronter väder och isbildning områden är alla visas på flyget kartor. Denna information uppdateras i realtid så att piloterna har en exakt karta över väderförhållanden och flygförhållanden och kan säkert navigera skyarna.

Temperatur Maps

Temperatur kartorna visar den aktuella temperaturen i antingen en färgskala eller temperaturer i antal på kartan ytan. Temperatur kartor är en av de vanligaste typerna av väderkartor och kombinerar ofta med molntäcke och nederbörd att ge grundläggande väder indikation för tidningar och nyhetsprogram.

Streamline Maps

Streamline kartor visar vinden mönster i vissa områden . Effektivisera kartor använda isobar tryckavläsningarna som en del av processen men kombinera och omvandla data till mycket mer användbara bilder av faktiska vindmönster snarare än bara ett tryck läsning på olika punkter. Enligt Australian Bureau of Meteorology (se referens 5) en rationalisera diagram är särskilt användbar i tropiska platser, med tanke på att tryckgradienter i tropikerna är svaga och inte ger bra indikationer på vind skick.

    
    Copyright © 2011 give2all.org