välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är ytan på Neptune ut?

Postad av : Jonathan Nyberg

Neptunus är den mest avlägsna (icke-dvärg) planet från solen. Neptunus gasformiga natur gör det svårt att identifiera en yta. Tillnärmning en yta gör det möjligt att diskutera gravitationen, kemisk sammansättning och ytfysik. Förutsatt syn (och andra förnödenheter i samband med efterlevande 2. 800 miljoner miles från solen) var tillräcklig, månar, ringar och människan åstadkommit robotliknande sonder skulle ge en intressant himmel

Pinpoint en yta

Neptunus är en gasjätte. Det finns inga fasta eller flytande gräns förrän du är helt klart långt inne i planet. Utse en utsida till Neptunus är som att utse en yta av jordens (eller någon) atmosfär. Eftersom gaser upplösas i intet gradvis, det finns inget som yta, som finns med vätskor och fasta ämnen.

Gravity

Ett ungefärligt gravitationen för Neptunus är 1,14 1,2 gånger gravitation på jorden. Detta innebär att varje kilo massa på jorden blir multiplicerad med 1. Från 14 till 1,2. Ett 150-pound enskilda på jorden skulle väga 171 till 180 pounds på Neptunus. Gravity faktorer mellan 1,14 och 1,2 är orsakade av den oklara "yta" på Neptunus. Ju längre ner i jorden en flyter, desto lägre gravitation de skulle känna. Matter skulle utöva dragningskraft på honom från ovan samt under honom.

Kemi

Enligt Smithsonian Museum, väte, helium och metan dominerar Neptunus tvetydiga yta. Vid ytnära förhållanden, dessa kemikalier finns som gaser. Frysta metan bildar moln som syns från rymden, precis som fruset vatten gör på jorden. Den mörka fläcken storm är ett utmärkande yta funktionen på Neptunus. Stormen var en orkan-liknande funktion som liknar Jupiters stora röda fläcken. Stormen mörka funktionen erbjuder en inblick i de djupare skikten av Neptunus atmosfär. Som en resa ner i planeten, tryck och inre värme omvandla vätgas och metan gas till en komprimerad vätska.

Fysik

Eftersom Neptunus är mycket mer av en gas boll än en solid boll som jorden, har rotation en större effekt tillplattning vid ekvatorn. Resa längs ytan på ett ekvatorn sökvägen är längre med 423 miles än av polar bana. Denna "platta" fenomen inträffar på jorden, men i betydligt mindre utsträckning (21,3 mil skillnad). Genomsnittlig sol ljusintensiteten är 0,1 procent (en tusendel) vad det är på jorden. Ytvattnets temperatur är mellan -200 och -220 grader Celsius, vindhastighet når 450 mph. Plötsliga vindstöt hastigheter kan nå 700 mph.

Ser ut i rymden

Neptunus har 13 månar och ett ringsystem. Solljus är inte vad det är här. Vid neptuniska avstånd, solen annan stjärna --- om än en ljus en --- i stället för ett distinkt glödande klot som det är på jorden. Om du var på rätt plats på Neptunus yta år 1989, kan du ha sett ett metalliskt låda med ett stort fat och flera långa antenner taggiga flyta förbi planeten. Det var Voyager 2, en sond som ansvarar för mycket av den detaljerade information som man vet om Neptunus.

    
    Copyright © 2011 give2all.org