välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar en rubin ädelsten

Postad av : P-O Lennartsson

Rubiner har använts i konst och smycken i hundratals år. Det finns flera ädelstenar att komma nära det distinkta röda nyans av rubin, så provning kan behövas för att säkerställa att du får en ädelsten

Du behöver:. .
Gemstone som ska testas
Ruby.
Mineral test kit.

Testa Ruby Gemstone


1.
Förbered ruby för att testa med att rengöra den med vatten och en tandborste för alla som är svåra att -nå smuts. Korrekt testning kommer att repa ruby, så att inte testa på en bit som du vill behålla intakt.
2.
Få glasplatta ur mineral test kit för att testa ädelsten hårdhet. Placera ädelsten mot glasskivan och dra ner det långsamt. Om ädelstenen repor på glasskivan, så är det antingen en äkta rubin eller en spinell, som ser ganska lik den ruby.
3.
Skaffa en känd rubin att prova scratch test med. Skulle din test mineral vara en spinell, då blir det repas lätt. Om det är en äkta rubin, kommer de vara identiska på Mohs hårdhet skala och det bör inte repa djupt.
4.
att testa en rubin utan skador, en resa till en gemologist eller smycken butik är i sin ordning. De kan använda en apparat som kallas polariscope. Detta är ett verktyg som mäter ljusets brytning genom ädelsten. En ruby kommer att bryta upp ljuset i två separata strålar av ljus.

Tips och varningar


  • Hårdhetsprovning fungerar bäst när du använder punkten på hårdare ädelsten eller material den svagare punkter på stenen som testas.
  • rubiner och spineller kan inte strimma testas, eftersom de är mycket hårdare än en keramisk platta, som har en Mohs hårdhet på 6. 6.
  • inte repa tester på ett oersättligt eller värdefull sten. Ta det till en certifierad gemologist eller smycken butik för identifiering.
    
    Copyright © 2011 give2all.org