välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

negativa effekterna av solenergi

Postad av : Charlotte Wannberg

Solenergi kommer från solens strålar, som kallas solstrålning. Eftersom den når jorden, kan energin omvandlas till värme och el. Värmeenergi kan värma vatten och utrymme, med solceller och solanläggningar kan omvandla solenergi till elektricitet. Dessa former av solenergi har många nyttiga användningsområden i hemmet och olika branscher, men de kan också ha nackdelar.

Förvaring

Processen för att använda solenergi för uppvärmning enhet innebär att lagra värmeenergi under vatten i en förvaringsenhet. Enheten består av system utvecklats för att lagra solenergi för att värma vatten och luft för hushållsbruk. Hälsoriskerna med hjälp av solenergi som ett värmeenergi system är anslutna till lagringsenheter, där allergiframkallande mögel och svampar kan frodas om materialen som används för lagring enheter är inte idealiskt för ändamålet.

Solpaneler

En solpanel består av rent kisel, en hård metalloid med en metallisk lyster som i grunden är harmlösa. Däremot kan inandning av damm kisel orsaka skadliga effekter på luftvägarna och kan leda till silikos, som är ärr som bildas på lungvävnad och störa syretransport. En studie från People's Union för medborgerliga friheter i Shakapur Village, Khambat, Gujarat i Indien visade att nästan 25 personer dött av silikos.

Kemisk exponering

Solvärme system används för att generera energi för att värma vatten och luft. Dessa system använder solfångare som genererar kemikalier som kan medföra risker för kemiskt känsliga individer som utsätts ständigt för dem.

Solar Thermal Power Plants

Den amerikanska Energy Information Administration anger att stora solkraftverk kan skada miljön och ekologi om de inte hanteras på rätt sätt. Djur som insekter och fåglar kan dö om de flyger över ett område som innehåller ett koncentrerat solstråle som kommer från en solenergi torn. Vissa termiska kraftverk kräver användning av farliga vätskor för att överföra värme, och dessa vätskor kräver korrekt hantering och säkert bortskaffande.

Solceller

Solceller omvandlar solljus till elektricitet. Tillverkningsprocessen kan innebära giftiga kemikalier, lösningsmedel, alkohol och starka syror och baser. Dessa ämnen är ofarliga om säkert innehöll och inte släpps ut i miljön, men de kan utgöra en hälsorisk med felaktig hantering och lagring.

kostnader och effektivitet

Solenergi kan bli kostsamt. Även om solen är en fri källa av energi, är den teknik som krävs för att utveckla solenergi extremt dyra. Tillverkning en solpanel kräver dyra material. Dessutom kan solstrålningen absorberas effektivt endast under dagtid, men efterfrågan på den energi som genereras är kontinuerlig, dag och natt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org