välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

grön kvarts fakta

Postad av : Camilla Näslund

Den kvarts familj tillverkar många olika vackert färgade ädelstenar inklusive rosenkvarts, rökkvarts, citrin, ametist och citron kvarts. Kvarts som är lätt till medium grönt kallas av olika namn som prasiolite, vermarine, lime citrin och grön ametist, bland annat. Enligt MineralsZone. com är grön kvarts ibland misstas för dyrare ädelstenar, såsom peridot och turmalin

Bildning

Enligt GreenAmethysts. com, grön kvarts resultat vid vissa typer av kvarts utsätts för värme. I flesta fall vänder värma kvarts gula, bruna eller orange, men kvarts som innehåller vissa järnföreningar reagerar på värme genom att vrida olika nyanser av grönt.

Geografi

Green kvarts förekommer endast i ett fåtal geografiska platser . Enligt GreenAmethysts. com mineral bryts i Brasilien, Arizona, längs Kaliforniens-Nevada gränsen och i Zimbabwe. Grön kvarts utvecklar ibland tillsammans lila kvarts (ametist).

Smycken

Green kvarts är populär som en monterad ädelsten. Liksom alla kvarts, är det reptålig, hållbara och, när polerade, ganska glittrig. Grön Kvarts är populär för att göra örhängen, halsband, armband, ringar och andra smycken. De mest populära nedskärningar för stenen inkluderar päronformade, smaragd och biljoner skära.

Överväganden

Inte enligt Galleries. com, mest ädelsten kvalitet grön kvarts stenar på marknaden är naturligt förekommande. Stenarna brukar monteras i smycken är värmebehandlad ametist.

Mytologi

Enligt MysticSculptress. com är grön kvarts inte förknippat med några stjärntecken och är inte ett månadssten för någon månad. Det är dock tillskrivas i mytologin med att koppla den fysiska och andliga aspekter av livet. Crystal healers och andra anser att grön kvarts stöd i fysiska och känslomässiga helande, och också att det lockar välstånd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org